Burrata kort och gott

Eleonor Persson
19 augusti, 2018

 

Numera är det ganska lätt att få tag på burrata som man tidigare fått jaga eller har du kanske haft ett specialställe där du handlat din..? Själva jakten har i och för sig varit lite spännande den också…

I magasinet Fokus kan man läsa att ”burrata är en specialitet från södra Italien och uppfanns i Andra i början av 20-talet” och detta är vi såklart glada för!

bild på skärbräda och basilika, citron och sparris

 

Här kommer mitt egna recept på hur du kan pimpa din burrata om du känner för det. Jag tänker mig att man delar på en burrata som tilltugg tillsammans med några andra tilltugg,  till fördrinken.

Ingredienser:

1 stor burrata
1 citron
färsk basilika
0,5 vitlöksklyfta (jag använder alltid vitlök solo)
4 matskedar olivolja
5 färska sparrisar
några nypor flingsalt
Färskmalen svartpeppar

Gör så här:

Lägg burratan i en fin skål strax före servering. Hacka några kvistar basilikablad, sparris som du skivar tunt på längden eller snett på tvären. Riv citronskal till cirka ett par teskedar. Pressa en vitlöksklyfta. Lägg samtliga ingredienser i en skål tillsätt olivoljan, pressad citron, några nypor flingsalt och rör runt. Ringla över blandningen på burratan. Avsluta med fina färska basilikablad lite fint skuren sparris samt lite svartpeppar och eventuellt lite salt.

 

burrata i en vit skål

 

Denna rätt är supersnygg och trevlig att dela!

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *