Hærligt i Hornbæk

Emmylie
11 augusti, 2018
,

Om ni älskar Sjællands östkust men som jag känner att turen till Helsingör börjar bli lite trött har jag just the place for you: Hornbæk!

Ta bilen eller tåget 20 minuter norr om Helsingør till denna pärla. Med kritvit sandstrand, härliga restauranger, och annorlunda butiker har Hornbæk mycket att erbjuda.

Vi hade egentligen siktet inställt på det lite mer traditionella Gilleleje, men som en sann shopaholic kom jag i bilen på att designern Ilse Jacobsen ju kommer från Hornbæk. Efter en ganska lätt insäljning till resten av sällskapet (alla älskar ju ändå outlet) räknades färdrutten om till Ilses hemvist.

Med tanke på den snabba ändringen i resplanen var förväntningarna inte skyhöga, men de slogs ändå hundra gånger om. Det första vi möttes av var en mysig liten gata kantad av bohemiska kaffebarer, lokala bagerier och inredningsbutiker to die for.

Anknytningen till Ilse Jacobsen har präglat hela orten, och det finns allt från butiker med Ilses egen design till blomsteraffär och kurhotell i hennes namn. Riktigt kul!

Vi började med en tur till blomsteraffären där det luktades på hortensior och klämdes på fina krukor. Nästa stopp var inredningsbutiken Krusemynte som sålde fantastiska trämöbler och vackra textilier – väl värt ett besök!

Vi blev väldigt kaffesugna efter ett tag, och slog oss ner på Bagt för en kopp och något sött. Förutom gott kaffe erbjöds livsvisdom så som ”hellere rund og glad end ingen morgenmad”. Ja tack!


Nästa mål var så klart den kända stranden. Vägen ner kantades av korsvirkeshus med halmtak, mikrobryggerier och surfshops. Jag ville stanna på typ varenda ställe. Om en har gott om tid rekommenderar jag varmt att strosa ner i långsam takt.

Väl nere vid vattnet möter Sandhammaren Kåseberga och blandas upp med lite Malmöfestival. Riktigt häftigt ställe med andra ord. Hoppa från småbåtshamnen till hipstercafé till  kritvit strand och surf på 10 sekunder. När du blir trött på solen packar du bara ihop och kör en after beach på Hornbæk Street Food ett stenkast bort.

Med andra ord ligger Hornbæk nu självskrivet på listan över dagsutflykter från Österlen.

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *