Längtar efter att mina tulpanlökar ska blomma. Vill ha vår!

Marita Klang
11 mars, 2018
Tulpanlöksmarknad, korgar fyllda med olika tulpanlökar.

 

Tulpanlökar från Åbergs Trädgård

Blev så himla glad idag. Såg att tulpanlökarna jag satte i höstas har trängt igenom jorden och lyser grönt mot allt brunt. Ett tydligt tecken på att våren faktiskt är på väg. Längtar efter färgglada blommor och grönska. Just de här tulpanlökarna har jag satt i mina krukor vid entrén. Jag köpte lökarna i höstas på Åbergs trådgård. Ett av mina absoluta favoritställen att åka till för att varva ner och ladda energi. Jag hoppas att vi får till en härlig artikel därifrån den här sommaren.

Tillbaka till mina tulpanlökar. Är så förväntansfull inför att se dem i blom. Valde två olika sorter, tycker att de var helt magiskt fina, nästan lite pionlika. Båda är dubbelblommande vilket gör att det blir en extra fyllig tulpan. Nu får jag börja fundera på vad jag ska plantera mer i mina krukor, det måste ju bli något som blir fint till dessa två.

Två dubbelblommande tulpanlökar.

Det här med trädgård hade jag ingen anig om att det skulle ge mig så mycket. För mig är det bara lustfyllt och avslappnande. Jag brukar skoja och säga att jag anammar min inre tant, när jag plockar fram mina pelargoner efter vinterförvaring och pysslar om dem, tar sticklingar och planterar om. Det är bara så jäkla tillfredsställande att se frö och växter man planterat växa och gro. Har bestämt mig för att försöka ha mer blommor den här sommaren, har de senaste åren fokuserat mest på grönsaker och rotfrukter. Men mer om det vid ett senare tillfälle.

När jag och handlade mina tulpanlökar gick jag också loss på flera olika sorter av allium. Olika höjder, storlekar och färger. Har planerat att få till en riktig präktig blomsterrabatt längst trädäcket den här sommaren. Tänker att alliumen ska få sticka upp genom brudslöja och lite annat smått och gått. Vi får se om jag lyckas.

Tulpan och alliumlökar uppdukat i korgar.

 

 

 

 

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *