Afternoon tea på – Sketch London

Eleonor Persson
23 september, 2018

 

Jag älskar verkligen att resa och när jag är ute på vift så älskar jag verkligen att besöka olika restauranger!

Före ett besök till en storstad, som ett exempel, gör jag ganska mycket research. Jag har alltid ögonen och öronen öppna för denna typ av ”information”. Jag ”screenshotar” olika platser jag läser om i min mobil, fotar artiklar jag hittar i magasin i väntrummet hos till exempel tandläkaren. Jag kollar mycket instagram för att få inspiration och hitta nya och intressanta platser! Plus att jag får en massa inspiration och information från vänner och bekanta!

Helst ska ju maten och drycken också  vara omnämnd som väl värd att smaka men jag kan också söka efter platser som har en rejäl dos med atmosfär. Kanske är de kända för sitt speciella kaffe, sin hemgjorda kombucha, sin ramen, sitt speciella läge eller snygga inredning. I sådana fall blir man ju riktigt nyfiken och gärna vill dit testa om möjlighet finns.

Jag bokar nästan alltid kvällsrestaurangerna i förväg. Även lunchen, särskilt om stället är omskriver och välrenommerat! Ett tips är också att om man tycker någon restaurang är för dyr, boka till en sen lunch i stället. Detta medför ofta cirka halva priset mot kvällen!

När jag och min vän Ann var i London för ett tag sedan passande vi på att besöka Sketch  som jag länge velat se. Detta ställe är väl främst känt för sina rosa bulliga sammetsfåtöljer och fiskbensmönstrade marmorgolv i svart, vit och grönt. Här förbokade vi en afternoon tea, och det var nog rätt val för de svenska tjejerna som visade sig ha bokat sittningen före oss hade ätit lunch och de var tyvärr inte supernöjda med maten.

 

meny från restaurang sketch Porträtt på drottningen av England, vit ram och svart vägg. bild från restaurang med rosa sammetsfåtöljer meny från sketch afternoon tea med en rosa cocktail färskpressad melonjuice

 

Så om du vill besöka Sketch och äta rekommenderas Afternoon tea. Här finns en rad vackra bakverk att välja mellan. Jag tycker ofta kakor blir väl sött så vi beställde klassisk cream tea och färskpressad juice. Både jag och Ann var mycket nöjda.

 

rosa och vita blommor i vas servering på sketch med folk i bakgrunden två macarons på en tallrik

 

Sketch är lite som att kliva in i en annan värld, detta höjer känslan för besöket rejält. Lite som att befinna sig i en kuliss från Alice i Underlandet… Vill också tipsa att inte glömma besöka the ”ladies room” om du kommer hit, de var faktiskt coolaste jag besökt.

 

vit trappa med tänt doftljus toaletter formade som vita stora ägg

 

Sketch passar väldigt bra att besöka med dina tjejkompisar… eller som par! För kännedom så är stället betydligt mer instagramvänligt än vad det är barnvänligt.

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *