En halvbra guide till en helg i Berlin

Hanna Larsson
9 april, 2018

Här kommer lite tips om man är sugen på att boka en weekend till Berlin. Jag har mycket lite erfarenhet av denna stad, var inte speciellt kulturell väl på plats utan… jobbade mer på att insupa stadens atmosfär. Så känner du för det kan du läsa vidare.

Vart ska vi bo?

Always a struggle tycker jag. Hittar du ett bra hotell i en weekendstäder som London, Amsterdam, Paris – SHARE. Jag bokade in mig och syster på Sir Savigny Hotell i Charlottenburg. Snyggt, trevligt och god mat. När jag bokade hade jag dock inte superbra koll på området Charlottenburg. Det skulle visa sig att vi trivdes bäst i Mitte så det blev en del taxi.

 

lyxigt hotellrum med grön säng modernt vardagsrum med böcker på väggarna glasflaskor i olika modeller på en hylla

Stora flaskor i ”minibaren” – you had me at hello 

http://www.sirhotels.com/

Touchdown torsdag

Checka in, låna cyklar, cykla fel, cykla fel igen, köpa glitterskor, äta mat – redo för utgång. Försöker förklara för den trevliga servitrisen vid restaurangen att vi skulle vilja åka vidare till något ställe med skönt häng. Understryker att Charlottenburg känns lite stelt. Klunkerkranich, dit ska ni säger hon.

en kvinna med rött hår som kysser en rosa klackasko

 

Jag och syrran befinner oss en taxiresa senare i ett vad som känns som ett övergivet coopvaruhus med tillhörande parkering, statsdel Neukölln. Vi frågar passerade, är detta rätt? Ja hissen upp, det är en takbar.

festklädd kvinna i ett parkeringshus

 

Utsikten. Magisk. Stämningen, Roskildefestivalen. Jag har aldrig varit så felklädd med rosa volangklänning och rosa glitterskor. Jag hör en kommentar: look, here comes the mermaids. Syrran: jag tog iaf min skinnjacka, du är mer felklädd än jag. OK tack. Bara att bära huvudet högt hela vägen till baren.

 

Klunkerkranich i Berlin med solnedgång

två kvinnor på en bar vid solnedgång

Sköna Mitte

Mitte är kanske den stadsdel som både jag och syrran trivdes bäst i. Vi startade dagen med lunch på Soho House, varmt rekommenderat. Ducka för tröjor som kostar 25 000 och satsa på parfym från svenska Byredo, skojiga böcker och Yoga Joes.

 

Avokadomacka i på en modern resturang i Berlin

 

Alte Schönhauser Str, mitt bästa tips. Slå dig ned vid en av de mysiga restaurangerna, drick vin, njut av stämningen och spendera för mycket pengar på att köpa tvål hos Aesop. En toppengata! 

 

Glad kvinna med en bok i handen

en hand som håller en öppen bok

 

Promenera vidare till Strandbar Mitte, drick Mojitos, spana in förbipasserande och framförallt de dansanta bredvid.

utomhusbar vid en flod i Berlin

En oklassiskt Murph samt Odessa bar

Eftersom vi bodde vad vi ansåg fel blev den taxi varje dag till den del som vi kände var mer rätt. På väg mot Rosenthaler platz stannade vi vid The Memorial to the Murdered Jews of Europa. Väl värt ett besök.

 

kvinna vid minnesmonument i Berlin

 

Lunch åt vi på Yumcha Heroes på Weinbergsweg, väl värt att promenera på den gatan en lördag. Gatan sprudlar av liv och det finns både bra mat och charmiga butiker. Jag beslutade mig för att genomföra en Murph på ett ovanligt vis för att sympatisera med vännerna som kämpade på hemma i boxen (Crossfit workout, för mer info, googla). Tillslut landade vi på Mein Haus am See. Kul ställe, bra drinkar och trevliga bartenders.

 

dansande kvinna med kjol som dricker en öl

 

Kvällen avslutades italiensk med mat vid Cecconi´s och sedan vidare till spännande Odessa bar. På vägen hem blev det ett stopp vid Checkpoint Charlie, tycker väl värt att besöka sent när det inte finns några bilar eller speciellt mycket folk i rörelse.

 

svartvit bild i centrala berlin

Tack Berlin! Du var kul men också väldigt annorlunda. Jag kommer nog tillbaka och då bor jag i Mitte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *