Champagneprovning med Anna

Eleonor Persson
31 maj, 2018
Champagneskål med 4 flaskor och is

 

Jag har den stora lyckan att fått lära känna Anna Sköld. Hon hör till den skara människor som alltid öppnar upp sitt hem och som alltid ger 100 procent av sig själv!

Till yrket är hon sommelier och brinner för allt som har med viner och champagne att göra. Hon är, så klart en äkta expert och igår delade hon med sig även av sina dryckeskunskaper och roliga historier kring detta, stort tack för det bästa Anna! 

Igår lärde jag mig bland annat att Ruinart var det första champagenhuset, vad som kännetecknar en Cuvée, skillnaden mellan Premier Cru och Grand Cru, att en flaska champagne innehåller 49 miljoner bubblor samt vad det är som på riktigt utmärker en vintagechampagne!

 

champagnekorkar i svartvitt

 

Igår provade vi en 18-årig champagne och det var ju så klart trevligt! Dessutom en annan från 2009, bra val enligt mig då just 2009 är ett viktigt årtal i mitt liv! 

 

Anna som är sommelier Sommelier håller i champagneflaska huvudet syns ej

 

Kvällen igår var helt magisk. Solen sken från klarblå himmel och vinden avtog precis innan vi skulle sätta igång vår lilla provning. Alla härliga och förväntansfulla tjejer som var med och så vår alldeles egen sommelier Anna som rosen på den härliga prinsessstårtan! Lyckad kväll med andra ord. 

Anna bor på en stor och härlig gård en liten bit utanför Simrishamn. Det är lätt att drömma sig bort och tro att man befinner sig i ett annat land som till exempel Frankrike eller Italien. Österlen jämförs ofta med platser som Toscana eller Provence. Upplevelsen från kvällen igår lät oss förstå varför.

Annas trädgård är full av växtlighet, murar och växthus. Dessutom är gården omringad av ängar så långt ögat når.  Hos Anna och hennes man Rikard  finns både fikon och persikoträd större än hos någon annan jag träffat på,  i vårt nordliga land. 

 

pergola i kvällssol människor syns
lampgirlang i pergola

Alla var supernöjda med med kvällen som avslutades med rabarberpaj inne i Annas glasveranda.

Avslutar detta champagneinlägg med ett citat av Lily Bollinger:

”Jag dricker champagne när jag är lycklig, och när jag är ledsen. Ibland dricker jag när jag är ensam. Har jag sällskap anser jag att champagne är självklart. Jag smuttar gärna på ett glas när jag inte är särskilt hungrig, och jag dricker alltid champagne när jag vill ha något att äta. Annars dricker jag aldrig champagne – utom när jag är törstig…”

 

svartvit bild på fyra champagneglas

havskräftor på vitt fat

Källa till inspiration i detta inlägg: Anna Sköld

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *