It’s like winning, eller? | Crossfit tävling

Hanna Larsson
24 april, 2018

 

OBS – Detta inlägg kommer enbart att handla om Crossfit. Tycker man det är för drygt så kan man läsa någon av de andra fantastiska artiklarna vi har som inte handlar om det…

sex stycken tjejer i träningskläder

 

Bring it on

Jag vill påstå att jag är talangfull på att anta utmaningar.  Jag hör mig ofta säga; ja, ok verkar kul vi kör. Vad är det värsta som kan hända. Ibland är utmaningarna lättare att genomföra och ibland drabbas jag av nervösa kallsupar innan det är dags. Det senare präglade nog min tid inför deltagande vid min första crossfit tävling, en teamtävling i Malmö. Hur i helvete ska jag ro detta iland var en återkommande känsla.

Jag har tränat på Crossfit på Crossfit Ystad knappt ett år och skulle vilja beskriva mig som rätt medioker, jag har fortfarande inte vant mig vid den stela jävla skivstången. Försöker hålla mina tre pass i veckan – MEN, jag tycker det är KUL! Jag har dessutom ett fantastiskt gäng av träningsvänner. De får mig ofta att känna mig stark. Winning.

Teamy och Team Namaste

Caroline Stenberg a.k.a Turbo, orkanen, blixten etc. Kärt barn har många namn. Hon är fierce när det kommer till det mesta och speciellt kondition. Jag trodde att jag var mer talangfull på wallballs än henne. Återkommer om det

Leende tjejer med vita tröjor efter träning

 

Kettlebells i en stor lokal

The big day

Rise and shine för Team Namaste 06.00 för avsresa mot Malmö och Sweden Team Battle, en nybörjartävling.  Lokal; Gripen Crossfit Arlöv, vilket ställe. Så fint. Stort, luftigt, fräscht och egen kaffebar med mat.

Personer som lyssnar på man

 

Registrering och genomgång av regler samt det fjärde hemliga heatet. Under veckan hade Active Performance släppt tre av de fyra heat som var planerade för oss. Vi dog lite men tävlingserfarna vänner berättade att jag kan inte börja oroa mig för vad som kommer i fyran nu, det ska du köra kvart över fem i eftermiddag. Fokusera nu på heat 1 = maxpuls 7 minuter.

SOM JAG FOKUSERADE, alltså jättemycket. När tunneln började komma med mörka väggar slutade jag att tänka. Sen var det över. Benen skrek av mjölksyra och min hals brann. Dagens stora succé, en andraplats! Peppen i lag Namaste då!

 

Mörkhårig tjej cyklar assaultbike

 

Springande tjejer med grå linnen

 

Tjejer med grå tröjor springer med boll

 

Event två. Caroline hade ont i ryggen och funderade på hur många Cleans hon överhuvudtaget kunde göra. Jag var inställd på att göra samtliga 40. Caroline biter som vanligt ihop och levererar över förväntan. Det som tog tid här var pullups (chins).

Men jag misströstar icke. För sex veckor sedan kunde jag göra NOLL pull ups, övade som fan och vid tävlingen försökte jag mata fyror. Vi skulle upp till 40 så det tog tid och Caroline fick köra fler men ändå. Jag är nöjd, från inga till FLERA på sex veckor. Tack PT Henke för det (och mig själv!)

 

Tjejer som hänger i rack och svettas

 

Tjej som bär annan tjej under träning

Jag skulle ljuga om jag sa att Caroline inte verkar vara lite trött här…

Mental kollaps och den stora comebacken

Så glada i hågen och ändå nöjda med event ett och två tar vi oss ann trean, ett rätt ”enkelt” event som mer är som en sprint. Inga tunga vikter. Men det går åt h-vete. Caroline får helt plötsligt problem med koordinationen vid utfallssteg och jag missar totalt på mina 20 wallballs. Jag brukar inte missa, vad är det som händer, jag stressar fullständigt sönder i huvudet. Domaren ber mig att chilla lite, jag skriker att jag fan inte kan chilla. Jag som hade ”alla världens bollsporter” i högstadiet och till och med sett mig själv som en baskettalang. Fail.

 

Tjejer som tar långa kliv med vikter

 

Tjej som böjer ben under träning

 

Tjej med vikt ovan huvud

 

Besviken på mig själv. Det är eftermiddag och peppen den är stadigt på väg nedåt. En kompis messar och undrar vad vi har kvar av dagen. Vänta till kvart över fem och köra sista eventet. Vad är det undrar hon. Vi: döden.

Event fyra startar med 50 thrusters. Caroline säger att hennes rygg ställer till det och kanske kommer hon kunna göra 15 totalt av dessa 50. Jag försöker mentalt hantera det. Vi sitter längst bort i lokalen ser övergivna ut och har ångest. Ingen vill. Vi vill bara åka hem och dricka bubbel.

Vi står vid starten, som två ledsna hundar. Sen går startskottet och Caroline springer mot stången och från ingenstans levererar hon 14 thrusters på rad. PEPPEN. Jag gör 14 med och sen är vi liksom IGÅNG. Nästa gång jag kollar på klockan står den på 8 min och vi har bara 5 min kvar. Event fyra var KUL. Vem hade trott det?

 

 

 

Mörkhårig tjej med skivstång

 

Mörkhårig tjej med skivstång under träningspass

kvinna som tränar med skivstång

Det finns bara två saker att säga om bilderna på mig från tävlingen, jag tog i mycket och ofta och jag gör mig ICKE på bild 

Jaha, så hur var det?

Det var över förväntan kul! Det är något speciellt med att tävla och då både lyckas och misslyckas. Det var fantastiskt kul att ha personer på bänken som hejar på dig och det gör dig så mycket starkare. Vi vann inte, om än ett silver på ett heat men var nöjda med vår plats av 13 av 20.  Jag skulle säga att jag levde på denna tävlingsupplevelse flera dagar efter … så jag får nog göra om det… det är roligt att våga. Bara att ÖVA ÖVA på Pullups och sätta ett flow med toes to bar nu då …

För övrigt kom två av sex lag vid Crossfit Ystad på pallplatser, mäkta imponerande!

 

Tjejer som vunnit och som får pris

 

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar