Klassig frukost på Gjusta

Eleonor Persson
28 mars, 2018
bild på disk med surdegsbröd

 

Restaurangen Gjusta hittar man på Sunset Aveny i Venice. Personen bakom är Travis Lett som även driver Gjelina som man finner på trendiga Abbot Kinney Blvd i centrala Venice.

Jag hade läst en hel del om både Gjusta och Gjelina innan vi kom hit. Kanske inte så konstigt då båda är välomskrivna i både bloggar och magasin. Maten skulle kunna beskrivas som klassisk ”amerikansk deli” fast med den nya tidens glasögon. Maten som serveras här är bland annat;  surdegsbröd från bageridelen, antipati, kallskuret, sallader, pizzor, bakverk och en massa gott kaffe. Jag läser dessutom på en skylt medan jag väntar att all frukt och grönt är inhandlade på Farmers Market i Santa Monica.

 

svartvitt bild på kaffe

 

När man kliver in på Gjusta genom den lite rangliga dubbeldörren i trä, möts man genast av ett sorl av människor, doften av nybakat samt kaffedoften som ligger som ett moln i luften. Här ska vi äta frukost och fast klockan bara är 9.30 på morgonen rekommenderar killen i disken deras ”steak and egg” och vi blir inte besvikna. Beställer även surdegstoast, cappucino och cold brew.

Den typiska kunden på Gjusta är den medvetna, tror jag. När jag står i kön kan jag inte låta bli att iaktta folket runtomkring. Paret i 35-års-åldern med ett barn, den vältränade yogatjejen, affärsmannen i kostym eller familjen där både farmor och mormor har följt med.

Man kan antingen sitta i Gjustas ”Diningroom” eller ute. Då vi har semester passar vi på att äta vår frukost ute, på bakgården. Just denna morgon är en ganska kylig morgon men mysfaktorn är ändå hög. Jag virar in mig i en filt och sippar på min varma cappuccino. Innan jag lämnar Gjusta passar jag på att köpa med mig Gjelinas kokbok som jag spanade på i kassan. Något jag gärna gör om möjligheten finns.

 

magnolia i zinkhinkar

 

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *