En lördag i Notting Hill

Eleonor Persson
23 maj, 2018

Förra veckoslutet spenderade jag och min vän Ann i London.  Just lördagen tillbringade vi hela dagen i  Notting Hill med omnejd. Älskar verkligen stämningen där. Just den lördagen var exakt en vecka före prinsbröllopet mellan prins Harry och vackra coola Meghan Markle. Detta märkte man så klart av lite här och var runt om i staden.

Jag och Ann hamnade på Westbourne Grove eftersom mycket av det vi sökte ligger just här. Vi började med att ställa oss kön till Granger & Co för att äta frukost. Denna pärla kan jag verkligen rekommendera! Vi åt som sagt frukost här och den var så klart superfräsch! Vår frukost bestod av surdegsbröd med avokado, lime och massa koriander, färskpressad apelsin med gingershot, acaibowl som vi delade… och världens bästa cappuccino! Blev vi mätta…? Yes, thank you very much!

cappuccino i en brun koppavokadomacka med lime och koriander

 

Mätta och lyckligare gick vi vidare i området och besökte en rad favoriter som finns här: Bimba y Lola, Diptique, Zadig et Voltaire och Maje. Då prislappen i dessa butiker är hög passade det oss att det just idag var ”Private Sales” som det är mycket oftare i London än här hemma. Det var 40 procent i vissa butiker så både jag och Ann lyckades hitta några fynd.

Romantiska blomsterarrangemang är verkligen något som känns hett  i London  just nu. Kanske har det alltid hört till den ”brittiska stilen” men vi möttes av dessa romantiska dekorationer på en rad olika ställen vi besökte, både butiker och restauranger. Just i området vi hängde mest i den här lördagen finns ”uteblomsteraffären” Wild at Heart (älskar namnet). Här är det lätt att stanna och njuta av alla vackra snittblommor en stund.


blomsterhandel utomhus i London

 

Efter en heldag i Notting Hill innehållande shopping, sightseeing, fikapauser avslutade vi med att äta en sen lunch på ett spontant ställe som vi var supernöjda med. Stället jag skriver om heter Franco Manca och är en restaurangkedja med specialicering på surdegsbakade pizzor, burrata och italienska viner. Stämningen i restaurangen var verkligen avslappad och maten hade ett överkomligt pris. Så väl värt att rekommendera ni är i London eller någon annan del av England där kedjan finns.

 

Bild på burrats och vitt vin

 

London ger mycket inspiration och under vår weekend besökte vi även några riktiga restaurangpärlor som jag kommer skriva om i senare inlägg.

Tack för du läste!

 

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer