Hærligt i Hornbæk

Emmylie
11 augusti, 2018

Ta bilen eller tåget 20 minuter norr om Helsingør till denna pärla. Med kritvit sandstrand, härliga restauranger, och annorlunda butiker har Hornbæk mycket att erbjuda.

rött hus i hornbaek

Vi hade egentligen siktet inställt på det lite mer traditionella Gilleleje, men som en sann shopaholic kom jag i bilen på att designern Ilse Jacobsen ju kommer från Hornbæk. Efter en ganska lätt insäljning till resten av sällskapet (alla älskar ju ändå outlet) räknades färdrutten om till Ilses hemvist.

kvinna som tar en bild i ett skyltfönster

Med tanke på den snabba ändringen i resplanen var förväntningarna inte skyhöga, men de slogs ändå hundra gånger om. Det första vi möttes av var en mysig liten gata kantad av bohemiska kaffebarer, lokala bagerier och inredningsbutiker to die for.

vitt hus med murgröna och ett rött staket

Anknytningen till Ilse Jacobsen har präglat hela orten, och det finns allt från butiker med Ilses egen design till blomsteraffär och kurhotell i hennes namn. Riktigt kul!

lila blommor med gröna blad

Vi började med en tur till blomsteraffären där det luktades på hortensior och klämdes på fina krukor. Nästa stopp var inredningsbutiken Krusmynte som sålde fantastiska trämöbler och vackra textilier – väl värt ett besök!

gammalt grönt skåp med växter jämte trämöbler i en vit matsal

Vi blev väldigt kaffesugna efter ett tag, och slog oss ner på Bagt för en kopp och något sött. Förutom gott kaffe erbjöds livsvisdom så som ”hellere rund og glad end ingen morgenmad”. Ja tack!

bageri med bröd
träbord med blommor och en gul tavla i bakgrunden

Nästa mål var så klart den kända stranden. Vägen ner kantades av korsvirkeshus med halmtak, mikrobryggerier och surfshops. Jag ville stanna på typ varenda ställe. Om en har gott om tid rekommenderar jag varmt att strosa ner i långsam takt.

surfbräda lutat mot ett stort träd

Väl nere vid vattnet möter Sandhammaren Kåseberga och blandas upp med lite Malmöfestival. Riktigt häftigt ställe med andra ord. Hoppa från småbåtshamnen till hipstercafé till  kritvit strand och surf på 10 sekunder. När du blir trött på solen packar du bara ihop och kör en after beach på Hornbæk Street Food ett stenkast bort.

en kvinna och en man på en strand med en hund uteservering med träbord

Med andra ord ligger Hornbæk nu självskrivet på listan över dagsutflykter från Österlen.

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *