Peony Love

Eleonor Persson
6 juni, 2018

 

Detta inlägg handlar kort och gott om min kärlek till den fantastiska blomman pion! Har alltid varit en favoritblomma hos mig! Den har en fantastisk doft, finns i de allra krispigaste av färger. Mina absoluta favoriter är: ljusrosa, cerise, korall och vit. Jag tycker blommorna är som allra vackrast innan den slår ut i full blom. Just när de är som små ömtåliga blombollar!

 

hand som håller cerisefärgad pion

 

Upplever att blomman är dyr som snittblomma ute i butik så jag passar därför gärna på att köpa med mig hem från Köpenhamn eller om man man har turen att handla lite mer prisvärt på ett torg närmare hemmaplan. Ett hett tips är att ta med en liten hink och en ”petflaska” med vatten om du har vägarna förbi Köpenhamn.

 

hand som håller vit pion

 

Jag planterade mina pionbuskar när vi köpte vårt sommarhus på Österlen som vi numera bor i året runt. Jag tror faktiskt inte alls att jag har några ”gröna fingrar”, tyvärr.  Men jag har alltid älskat blommor och alltid vetat vilka blommor jag skulle vilja ha i min trädgård om jag fick en.

Med min erfarenhet så här långt av pioner är att de är  lätta att ha och göra med! När de väl etablerat sig (tar de några år)  men när de väl börjat att trivas så lever de sitt egna och enkla liv. Då finns de bara där de vackra blombollarna i fantastiska färger! Det är jag såklart mycket tacksam för!

 

hand som håller ljusrosa pion

 

Jag hör annars till en person som är rätt rastlös och saknar stan en del… men kan verkligen erkänna att jag njuter av att bo på Österlen denna perioden av året. Nu kan jag plocka mina alldeles egna blommor, just nu pioner, skapa vackra buketter och sätta i vaser…! Känner inte alltid så men jag anser det viktigt (låter klyschigt) att man ser allt man har och inte bara längtar till något annat hela tiden…! Detta får jag intala mig själv med jämna mellanrum! Min pepp i vardagen!!

 

blandade pioner i korg

 

Hoppas ni som läser njuter av sol och ledighet denna sveriges nationaldag!!

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *