Ett möte med en edsvuren tequilabeskyddare

Hanna Larsson
7 maj, 2018

I sommar kommer jag berätta mer om restaurang Postgatan för den förtjänar synnerligen ett alldeles eget inlägg, denna en av Smålands bästa krogar! Småland? Ja tyvärr inget Österlen men man måste ju våga resa utanför Skåneskylten med. Detta inlägg kommer iaf att handla om en av restaurangens huvudpersoner. Viktor. Kanske blir det fler inlägg om honom för man vill liksom hänga med Viktor. Bli hans kompis. Dricka öl ihop och käka fredagstacos. Ni fattar.

Skäggig man vid bar

 

Bar med spritsorter och en man som ska beställa

When it comes down to tequila business

Viktor är killen i baren som tar dig med storm med hans leende och sen visar det sig att han även har en magisk talang avseende dryck och drinkar. Ryktet säger att när han reser runt på vingårdar i Frankrike gråter vinbönderna när han lämnar. I staden Tequila blev de så imponerade att han till och med blev dubbad som tequilabeskyddare. Han tar detta uppdrag på allvar då han som oftast blandar mig något med tequila.

 

skäggig man som skakar drinkar

 

Denna drink omfattas av champagne, tequila, citron och kanske något annat… hallon! Du tänker nja men jag kan meddela JA! Det är en jädra succé, vem visste att Fransmännen och Mexikanarna skulle trivas så bra tillsammans? Jo det vet Viktor. Han blandar ihop massa saker och det funkar så sjukt fint. Oftast blir man lite glad också. Inte fel det heller.

 

Skäggig man med rosa drinkar i en bar

 

Rosa, du menar persika?

Med Viktor kan man prata dryck hela dagen. Men så frågar jag om vem som inrett den fina lokalen, en kompis? Vem tog dessutom det kloka beslutet att bryta av med rosa? Rosa, du menar persika. Ja det var jag. Mycket är mina inredningstankar säger han.

 

modern restaurang med glasbord

 

Jag hoppar vidare i mina frågor, märkbart imponerad över att snubben även inreder,  struntar i att andra också vill ha en del av Viktor. Jag frågar om den briljanta bröstpanelen, vem kom på det. Vart kommer inspirationen ifrån? Viktor börjar hasta iväg men säger att han såg det på en japansk restaurang en gång och tänkte om Kalmariterna inte vill ha närproducerat och småländskt så kan restaurangen alltid växla över till asiatiskt. Jaha. Ja, driven är han med. Viktor.

Meny med cocktails och öl

Jo men jag kan kolla på menyn

Menyn skulle vi inte prata om men kan inte låta bli att bjuda på lite matporr. Ändå fint om man skulle vilja ha något att nibbla till.

 

Stenar med mat på

 

Fisk med med gröna kryddkvistar på

 

Fisk med sås och en glas med vin

 

vit tallrik med modern efterrätt

 

Mörkhårig kvinna med glas vid bord

Yes, thats me!!!!!

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *