Sockerlag, prepp och rabarber

Marita Klang
7 maj, 2018

Skärbräda med rabarber, hela och skivade, kökskniv och en grå kökshanduk.

I morgon efter jobbet ska jag och Lina träffas för att fota fler drinkar. Jag har valt ut fem stycken, några har jag haft på lut ett tag och några är nya utifrån att jag vill testa några av de trender jag listade i förra blogginlägget. Har planer på både en drink med fermenterat och  en med te. Vill du läsa mer om de olika trenderna så kan du klicka här.

För att allt ska gå smidigt när vi fotar fick det idag bli en del prepp i form av att fixa sockerlag och packa en väldigt märklig väska att ta med till jobbet i morgon. En väska med olika frukter och bär, örter, drycker, glas, mixer, shaker m.m. Vad gör man inte för lite snygga bilder?

Rabarber hör ju våren till, de är så späda, röda och gulliga så här i början av säsongen. Jag har en monsterplanta till rabarber, den blir galet stor på sommaren.  Jag har i alla fall tänkt att fredagens drink ska vara med rabarber, så om du vill preppa inför fredagsdrinken redan nu så kan du göra följande sockerlag. Den ska räcka till två drinkar.

Rabarbersockerlag

Ingredienser 

  • 6 dl rabarber
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Steg för steg

  1. Tvätta och skär dina rabarber i bitar.
  2. Lägg dem i en tjockbottnad kastrull.
  3. Häll i 1,5 dl socker och 1,5 dl vatten.
  4. Koka upp och låt sedan sjuda i 20 min.
  5. Sila och häll upp på flaska.
  6. Ställ i kylen så håller den sig bra en längre tid.

Färgen blev så härligt röd, kommer bli en superfin drink av det här. Tänker att den ska serveras i ett highballglas med en liten rabarberdrinkpinne i.

Nyplockade, späda rabarber på en skärbräda.

 

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *