Rosa Flower Power

Eleonor Persson
3 maj, 2018
Körsbärsblom i Kungsträdgården

 

I dagens blogginlägg bjuder jag på lite rosa blombonaza från min långhelg som spenderades till hälften i Stockholm och till hälften här på Österlen.

Ni som läser min blogg, kommer garanterat få läsa mer om min kärlek till blommor.

Blommor är viktiga ingredienser för många och jag håller med Sara Thott från Kockska Gården Blommor om att de är viktiga i livets alla skeden!

Inte minst efter en lång vinter då vi svenskar är rejält svältfödda på det gröna och det färglada. Folk blir som tokiga när blommor och blad börjar visa sig lite här och var runtom i naturen. På sociala medier överöses man av bilder på snödroppar, vitsippor och inte minst körsbärsblommor.

 

Människor under körsbärsträd i Kungsträdgården

 

Min Valborg spenderade jag till viss del i Stockholm där Kungsträdgårdens körsbärsträd stod i full blom! Detta var ju en fantastisk syn ur olika aspekter! Dels det enorma blomtertak som stod i full blom likt ett jättemoln i rosa mitt i stan och dels att se så många människor, samtidigt ta ”selfies”, ”groupies” eller traditionella ”telefonbilder”.

En äldre man gick förbi och sa ”är det en konsert” Nä tänkte jag det är bara fotosession…

Jag har läst någonstans att varje körsbärsträd enbart står i blom en vecka varje år så man får verkligen passa på att njuta av dess skönhet så länge den varar!

 

Bild på rosa ranunkler i glasvas

 

Vi svenskar börjar liksom leva upp nu igen, efter en så lång vinter. Vi blir glada och får energi. Alla  som gått på sparlåga, kryper fram från sina gömställen.

Den andra delen av långhelgen spenderades med goda vänner men rosa blommor förblev färgtemat denna gången. En skir bukett ranunkler står fortfarande på mitt bord och påminner mig om den gångna helgen samt att sommaren nu faktiskt knackar på dörren på riktigt!

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  • Jeanette Sten har kommenterat:

    Härliga blomster foto🌸🌸🌸. En blomma 🌸livar alltid upp tillvaron !