Semestertankar och längtan efter Alison Bailey och Noah Solloway

Eleonor Persson
20 juni, 2018

 

Det känns nästan alltid som om man har som allra mest att göra precis innan man går på sin årliga semester.

Man vill liksom hinna med så mycket…  man vill slutföra saker, ringa det där samtalet, skicka in den där blanketten, lämna tillbaka den där, träffa den och den men också planera för framtiden. Vet inte varför det är så egentligen? Allt finns ju kvar även efter de där veckorna. Men visst är det ändå skönt att lämna arbetet med samma känsla som när man städat ur garderoben eller rensat förråden..?

Sen kommer den, semestern, snabbare än vad man ibland anar, den man längtat till så länge.

Nu till mitt semestertips. Tänk dig efter en dag ute på stranden, du kommer hem och under eftermiddagen blir det plötsligt regn och åska. Vad ska du göra då.. (kanske inte om det åskar för mycket dock) Jo, hitta en mysig serie och grotta in dig i! Det är sjukt avkopplande att få en liten stund för sig själv och bara sjunka in en annan värld och få leva och följa välspelade karaktärer.

En av mina absoluta favoriter som jag även associerar till sommar av olika anledningar är amerikanska serien the Affair.

 

bild på dator med karaktärer från tv-serien the affair

 

 

Här får vi följa två olika familjer, den ena bosatta i New York och den andra Hamptons närmare bestämt i Montauk. Dessa familjer kopplas ihop med varandra på en rad olika sätt som jag inte ska avslöja här. Två av huvudkaraktärerna är Noah Solloway (Dominic West) och Alison Bailey (Ruth Wilson). Två andra stora roller gör Joshua Jackson och Maura Tierney som karaktärerna Cole Lockhart och Helen Solloway.

Tror att det är det fantastiska skådespeleriet, alla coola miljöer och såklart intrigen som gör att man lätt faller för en tv-serie. Dessutom förmedlas ofta en stor dos av känsla! 

Teman i just the Affair skulle jag säga är; relationer, psykologi, otrohet och kärlek.

Det är extra kul om man har vänner eller familj som följer samma serie, då får man genast stort utbyte av varandra. Jag minns så väl när min fina vän Emma sa någonstans i slutet av säsong 2 att “Nä nu är jag faktiskt lite trött på Noah Solloway..”  jag förstår henne precis, kände faktiskt samma sak under den perioden.  Att få engagera sig i film och teater eller vad det än må vara är genuint kul och intressant. Dessutom har vi människor roat oss med liknade i alla tider.

Den nya typen av tv-serie tror jag även fungerar som stor inspirationskälla för många och då inom en rad olika områden! Inredning, mat, restauranger, mode, resor med mera. Jag vet att man kan besöka the Lobster roll, restaurangen från serien, om man skulle har vägarna förbi den lilla orten Montouk som ligger allra längst ut på Long Island. Det sägs att restaurangen är kändistät och att serien gjort att kunderna nuförtiden är rejält många!

Som sagt jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om denna favorit men det tänker jag inte göra för risk att avslöja något för någon som ännu inte sett den. Kan heller inte låta bli att erkänna att jag gärna skulle äta hummer på Lobster roll någon gång!

Ingen är nog gladare än jag just nu när semestern gläntar på dörren och säsong 4 av the Affair  precis är släppt! Måste erkänna att jag längtat lite efter Alison och Noah…

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *