Sun, milk and honey

Eleonor Persson
10 maj, 2018

 

I detta inlägg delar jag med mig av några skönhetstips inför sommaren 2018 som nu gläntar på dörren…

Min vän  Viktoria Paulini  drev egen skönhetssalong Paulini Treatment Rooms i Hampstead, London under många år med kunder som Helena Bonham Carter, Michael Palin och gitarristen från Police.

Idag delar jag och Viktoria arbetsrum så det är enkelt att fråga henne om råd när det gäller hud och skönhet. Skönhetsprodukter finns ju i varierande prisklasser och ibland kanske man inte har lust att lägga alla sina pengar på krämer och liknade…

Här kommer jag dela med mig av hennes allra bästa, naturliga och prisvärda tips!

Viktorias  skönhetstips nummer ett är att göra en ansiktsmask av honung. Till detta går det att använda vilken honung som helst.

 

Bild på honing i en glasburk

 

Smörj in ett rengjort och torrt ansikte. Undvik partierna runt ögonen. Låt masken sitta i cirka en kvart och skölj sedan av med ljummet vatten. Gör  honungsmasken en gång i veckan och ge din hy en rejäl boost. Honungsmasken ger lyster, den lugnar och hjälper till om du är torr och narig. Sockret i honung har nämligen läkande egenskaper.

Viktoria berättar även om hur viktigt det är att alltid använda solskyddsfaktor i ansiktet.  Alltså även på vintern, detta för att bevara huden ung och skydda den från ohälsosamma strålar.

Om du ändå skulle råka bränna dig i solen så är hennes bästa tips mot solsveda att badda med vanlig kall mjölk. Mjölken innehåller många läkande och lugnande egenskaper.

 

bild på ett glas mjölk

 

Dagar på stranden så rekommenderar hon även att man gör sin egen skrubb med sand och vatten från havet. Passar utmärkt att skrubba ben och armar när man ändå sitter och slappar, sedan bara ta ett dopp i det blå och skölja av det hela, hoppas vädret sommaren 2018 ger oss möjlighet till detta!

Viktorias favoritolja som är extremt läkande och bevisligen hjälper mot mindre ärr och liknande, är Bio-Oil som sälj på apoteken runt omkring.

 

bild på solskydd, biooil och blommor

 

Sista skönhetstipset från Viktoria är att alltid använda  underlack före du målar naglarna. Detta hjälper mot missfärgningar.  Det spelar ingen roll om det är ”basecoat” eller  ”topcoat” för de har båda samma egenskaper!

Så tack Viktoria för du delade med dig!

Ha en fin Kristi himmelfärdshelg ni som läser!

 

 

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *