Tapeter och beslutsångest deluxe

Marita Klang
22 mars, 2018

En röd tapet som påminner om en persisk matta. Fåtölj och lampskärm klädd i samma ty

Fyllde år för ett tag sen, önskade mig omtapetsering av köket. Vi gillar tapeter hemma hos oss och jag kan grotta ner mig ordentligt i att försöka hitta rätt tapet. Har en anslagstavla på Pinterest där jag samlar inspirerande bilder och en mapp med en hel drös av bilder på tapeter jag gillar. Skulle gissa att det ligger nio tapetprov i köket just nu. Men ingen känns riktigt rätt.

Tyvärr lider jag av svår beslutsångest, som har sin grund i att jag är rädd för att jag missar något som är bättre. Så det här med att tapetsera har varit på agendan sen kanske tre år tillbaka. Det börjar bli dags att faktiskt ta ett beslut.

House of Hackney

Nästa gång jag åker till London är ett besök på House of Hackney högst på min to do-lista. De har grymt fina tapeter. Här är det ingen minimalism så långt ögat kan nå, utan historiska mönster i modiga färger, de tar inspiration från det förgångna och gör det med ett modernt uttryck. Känner ett otroligt sug efter att få gå runt och inspireras i deras butiksmiljö.

Trodde att jag hade bestämt mig för en helt fantastik tapet från House of Hackney. Hade beställt hem tapetprov, men när det kom så levde det inte riktigt upp till mina förväntningar. Tapeten jag trodde att det skulle bli är den rosa tapeten Mey Meh, men tyvärr var den rosa tonen lite för beige för mig. Eller är den det? Känner mig plötsligt ambivalent. Den är så snygg! Men nej, det känns inte helt rätt ändå. Jakten får helt enkelt fortsätta.

Kraven på nästa kökstapet är följande:

  • Ska vara mysig, nuvarande tapet är för ljus.
  • Ska fungera ihop med tapeten i tv-rummet, från Cole & Son, Palm Leaves.
  • Den ska passa till våra pastellgröna kylskåp från SMEG.

Det sista kravet känns svårast. Varför var jag inte praktisk och valde vitt kylskåp?

Den rosa tapet Mey Meh som påminner om en persisk matta. Leopardlampfot med lampskärm i samma mönster som tapet

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *