Tarifa Love

Eleonor Persson
10 juli, 2018

 

Om du besöker Spaniens sydkust eller Costa del Sol som den heter på spanska så måste du bara besöka Tarifa!

Tarifa ligger på Spaniens sydligaste kust och är platsen där Medelhavet möter Atlanten. Här kan du alltså välja mellan att bada i antingen Medelhavet eller Atlanten om du känner för det. Som stad är Tarifa liten och charmig men har en stor dos av personlig prägling.

Här finns en rad mysiga restauranger och små butiker präglade av den miljö som symboliserar Tarifa det vill säga sol, surfing och en laid-back livsstil!

Vi har haft turen att hänga med fina vänner just i Spanien under några somrar nu. Vi bor då i den lilla orten Guadalmina, San Pedro som ligger nära Puerto Banús och Marbella. Vissa av dagarna brukar vi göra utflykter till andra platser runtomkring då mycket i Andalusien ligger relativt nära.

I detta inlägg vill jag slå ett slag för stranden Tangana Beach som är en riktig pärla längs Atlantkusten i sydöstra Andalusien.

 

barbild människor sitter vid turkost träbord människor vid turkost bord kiosk i bakgrunden bild på kokosvatten och kokosnöt

 

Hur hittar man hit…. ? Jo om du som vi bor nära Marbella eller likande, där många svenskar bor, så tar du bilen och kör västerut mot Gibraltar.  Kör cirka en timma och när kommit fram till Tarifa stad fortsätter du ytterligare några kilometer och här finner du en rad riktigt coola surfarbeacher!

Några kända stränder här är: Playa Chica (på Medelhavssidan) och på Atlantensidan Los Lances Beach, Valdevaqueros och Playa de Bolonia och.  Det gemensamma för dessa är kritvit sand, surfing och avslappad livsstil.

Efter Valdevaqueros kommer du fram till vår favorit Tangana, skyltat ganska dolt från vägen. Här kör man in på en mindre grusväg som leder till parkering och stor kritvit sandstrand där vågorna går ganska höga.  De dagar vi tillbringade här var det gratis parkering. Detta kan säkert variera.

Just denna vecka hölls VM i kitesurfing. Jag satt länge och beundrade denna typ av människor som verkar ha surfingen som sin livsstil. Väldigt inspirerande att se på alla vältränade och solkyssta människor vandra omkring med sina surfbrädor på ena axeln.

 

Bild på kitesurfing på långt håll blåsig parasoll i Tarifa kitesurfing på långt håll

 

Vid Tangana Beach finns en trevlig beachrestaurang med kombinerad bar samt en salladsbar. Båda serverar riktigt fräsch och ren mat.  I salladsbaren  kan man köpa till exempel fruktsallader och acaibowls.  I restaurangen/baren serveras poké-bowls, tonfisk och hamburgare. Vi beställde grillad tonfisk, tonfisktartar och de flesta barnen åt hamburgare. Alla var verkligen supernöjda med maten och jag kan faktiskt erkänna att maten här, lite oväntat kanske,  var den mest välsmakande restaurangmaten under hela vistelsen! I restaurangområdet finns även härliga loungesoffor där man kan slappa om man vill vila lite från solens strålar.

 

tartar på tonfisk med sjögrässallad grillad tonfisk i tallrik med groddar och sjögrässallad

 

Ser redan fram nästa gång vi besöker Tangana… verkligen så värd ett besök! Hoppas du tycker detsamma!

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *