Tokyo – livets stad

Emmylie
22 juli, 2018

Om jag säger Tokyo, vad tänker ni på då? Själv målar jag upp en helt annan värld, teknologiskt sett långt mer utvecklad än den jag lever i här i Europa. En stad med enorma skyskrapor, effektiva system för precis allting, oväntade nya smaker och miljoner människor med spännande historier. En stad där precis allt kan hända.

När jag stod på flygplatsen efter 12 dagars rundresa i Japan kunde jag konstatera att min vision faktiskt inte var så långt från den verklighet jag upplevt där. Tokyo, och Japan för den delen, är verkligen en unik och fantastisk upplevelse.

mörk gata i Tokyo
Det finns hundratals saker jag hade velat visa från min resa, men för enkelhetens skull tänkte jag börja med mina första dagar i Tokyo. Vi bodde i ett område som hette Shimokitazawa, även känt som Tokyos bohemkvarter. Shimokitazawa är ett område med i princip bara vintageaffärer och barer. Husen är små tvåvåningshus och nästan alla gator är fria från bilar.

träd som växer utanför trädgård i Tokyo
Om ni sett serien Girls (min topp tre bästa serier någonsin) så kommer ni känna igen detta som området Shoshanna bor och jobbar i när hon är där. Ni MÅSTE åka hit om ni är i Tokyo. All mat var fantastiskt, alla affärer intressanta och, sjukast av all, det var helt tyst pga inga bilar! Drömmen.

Bilar på gata i Daikanyama i Tokyo
En kväll åt vi på en traditionell japansk pub, en så kallat Izakaya, som låg bredvid tunnelbanestationen. Hands down den godaste middagen jag ätit. Mitt tips är att våga chansa kring maten – det blir oftast bra i Japan.

Ramen i en skål
Ett annat tips är att gå runt i Daikanyama. Daikanyama är en liten stadsdel som ligger på en kulle, och här hittar du bra inredningsbutiker, snygga Japanska varumärken och många caféer. Ett annat plus är att typ alla har hund där, så är man på jakt efter gulliga Shibas eller Akitor är detta ett måste! Bildbevis nedan på när vi helt plötsligt hamnade mitt i en Akitaparad. Living the dream.

Hundar med människor på en gata i TokyoAkitor på parad i Tokyo
Jag skulle också definitivt tipsa om att spendera minst en hel dag i Harajuku. Det är precis lika knäppt som man tror, med femtonåringar i crazy outfits, stora varuhus fyllda med seriefigurer och neonskyltar precis ÖVERALLT. Vi gick tillexempel på kattcafé, drack en drink på Monster Cafe (Kim Kardashian hade varit där veckan innan så var tvungen att matcha) och tog fina purikura-bilder. Super kawaii!

Katt som kollar ut genom ett stort fönster par som at bilder i en fotomaskin
När vi blev trötta på allt kawaii tog vi tunnelbanan ut till Chiyoda för att titta på det gamla kejsarpalatset och de omliggande trädgårdarna. Rekommenderar detta för en paus från storstaden i trädgårdar med vackra och ovanliga blommor.

Kejsarpalatset i Tokyo
För att vara helt ärlig så gjorde vi alldeles för många saker för att någon skulle orka läsa om det i ett blogginlägg. Mina tips är sammanfattningsvis att försöka beta av de vanliga turiststråken på en dag och sen spendera tiden med att utforska de lite mindre stadsdelarna runt Tokyo. Där finns så extremt mycket kul att se, och äta!

Gata med hus i centrala tokyo
Engelskan är oftast inga problem, så försök prata med människor och fråga om tips på saker att se och göra i deras områden. Japaner är så himla trevliga, och blir oftast glada när man vill veta mer om deras kultur.

Efter fyra dagar i Tokyo hoppade vi på Shinkansen mot Kyoto, men om det får ni läsa mer i ett annat inlägg.

Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *