Vad f-n ska vi bjuda på? Del 1

Hanna Larsson
1 maj, 2018

Jag är en sån där störig person som kan planera en maträtt väldigt lång tid i förväg, komponera förkasta och fantisera. Liksom pröva olika saker i huvudet. Det kommer aldrig längre för jag har aldrig tid att provlaga. Sen kommer D-Day och då är det bara att köra. Liksom hoppas att smaker gifter sig och att jag inte strular till med ett kritiskt moment jag inte testat innan. Jag har det dock väldigt förspänt, för min man gillar tekniska utmaningar så oftast dumpar jag dessa på honom. Jag jobbar mer med stora penseldrag…

Böcker i trave på ett vitt bord

 

Trots att jag tycker om att testa nytt så har jag en hel del på min standardrepertoar. Recept som nästan alltid går hem och som jag KAN laga. Perfekt när det är kort startsträcka. Jag tänkte bjussa på dessa. Håll tillgodo!

Eat this!

Alltså Leila Lindholm. Jag tycker hennes kokböcker håller riktigt bra kvalité, enkla men goda recept. I Leilas – En guldkant på tillvaron från 2006 och jag har nog lagat alla recept! Ingen deppar över förrätten grillad avokado med räkor

 

Rosa bok med kvinna på bilden

 

Bok med bild på avokado och räkor

Sen när man tror att en surf n´turf redan är maxad, think again. Då maxar vi ytterligare med en Caesarsallad surf n´turf OCH där ÄR en succé. Don´t be scared to try this at home kids. RECEPTET HITTAR DU HÄR

 

en bok med en bild på en sallad

 

ps. Lyssna på Leilas pod Eat this som hon har med Niklas Ekstedt!

Vego med Palle

Paul Svensson släppte förra året Grilla Vego. Jag som är köttätare och försöker äta mer vegetariskt tyckte att detta var en bra idé. Jag ska dock erkänna att de fantastiska recepten lika mycket använts som tillbehör till kött. Fail. MEN strunta i det nu och se till att laga Grillad Sallad med mango, getost och soljaolja!

Kokbok med hand och mango

 

Vissa påstår att pasta är onyttigt, men ibland räddar den liv!

Lotta Lundgren är en person jag gärna vill äta middag med. Lottas – Om jag var din hemmafru är den enda kokbok som jag vid FLERA tillfällen läst förordet på och skrattat. Hennes intro till Spaghetti Bolognese är magisk.  Mitt tips handlar inte om Bolognese eller som Lotta uttrycker det; ”det svenska hushållens kulinariska motsvarighet till missionären, ett regelbundet återkommande inslag i vardagen som den stora majoriteten vuxna i någon utsträckning lärt sig bemästra och uppskatta” , men det handlar om öppen lasagne med spenat, ricotta och mandelpesto. Om du inte har testat mandelpesto, var då medveten om att den kanske kommer förändra ditt liv. RECEPTET HITTAR DU HÄR

Bok med hand i bakgrund fornasetti

Kokböcker slarvigt utspridda

 

Holy Smoke
Jonas Crambys
kokböcker är även de ett HETT tips. Hans recept på såser, röror, glaze etc går inte av för hackor. Köp båda böcker om BBQ när du ändå är igång och våga satsa lite på Japanskt. I motsats till vad jag just skrev kommer jag här tipsa från hans bok Texas BBQ. Vi pratar om hans Texas wet ribs, INGEN köttätare blir ledsen av att att äta dessa. Satsa på bra glad eko gris i grund och sen är det bara att följa receptet. Sitt sedan lugnt i båten när du mottager stående ovationer, tårar och kanske kärleksförklaringar. RECEPTET HITTAR DU HÄR

kokbok med öl och nötter
Fler inlägg av:
Taggat med:
Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *