Aperol Spritz

Text: Eleonor Persson
Foto: Marita Klang
Publicerat: 31 maj, 2019
Superenkel favorit

Bittersöta och apelsindoftande Aperol Spritz är drinken man blandar ihop med den italiensk aperitifen Aperol och mousserande. Drinken är en favorit hos många. Och visst känner du igen den skarpt orangea drinken då den ett återkommande inslag i många inspirationsflöden och modemagasin.

 

 

Apiritifen Aperol skapades 1919 av bröderna Barbieri i Italien. Aperitifens karaktär passar bra som ingrediens i cocktails.  Har läst någonstans att talienarna har älskat Aperol ihop med mousserande vin sedan femtiotalet.

 

Numera är den populär på många fler platser runtom i världen. Och drinken Aperol Spritz  passar lika väl att dricka någonstans där solen värmer oss på likväl på sommarminglet som i skidbacken.  Drinken är dessutom  superenkel att göra, vilket är en stor fördel. Inget krångel alls helt enkelt! 

 

 

Ingredienser:

 

  • 3 delar mousserande vin 
  • 2 delar Aperol 
  • 1 del sodavatten
  • Rejält med is, i denna hade vi stora iskuber
  • Skivad apelsin

 

Gör så här:

Lägg några stora iskuber i glasen, väl kylda glas. Använd stora vinglas eller tumblerglas.  Häll på mousserande vin till exempel Prosecco. Tillsätt sedan Aperolen och toppa med en rejäl skvätt  sodavatten. Garnera med skivad apelsin eller apelsinklyftor. Just denna garnerade vi även med orangegula tagetesblommor. 

 

Njut och dröm dig bort! Till Italien kanske…

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *