Beergarita, drinken som inte ber om ursäkt

Text: Hanna Larsson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 29 juni, 2018
Här kommer en riktig stämningshöjare

Beergaritan är ungefär som Melissa McCarthys karaktär Megan i Bridesmaides eller kanske Amy Schumer i Trainwreck. Oborstad, högljudd och mycket festlig. Till skillnad från Beergaritans kusiner så bör man alltså tänka efter när man bjuder på den, men det finns också tillfällen då man inte ska starta festen på något annat sätt. Det är en perfekt fördrink till sommarfesten med vännerna.

 

Som namnet antyder så är det helt enkelt en kombination av en Margarita och en öl. Här gäller det att vara öppen i sinnet, för det är faktiskt en bra kombination. Denna drink har prövats på många fester och gillats av både ölhatare och tequilamotståndare.

 

Nyckeln ligger i valen av inköp och att drinken är tillräckligt kyld. Allra bäst blir det om du skippar limejuicekoncentrat och satsar på färsk lime (dock inte ett alternativ vid servering över sex drinkar) och att du väljer en vettig tequila. Blanda, mixa, häll i och sen är det bara att njuta. Jag väljer här att servera den som en frozen variant men det går lika bra att satsa på en ”shaked”

 Ingredienser till en cocktail

4 cl Tequila, José Cuervo Especial är ett bra tips
2 cl Cointreau
2 cl Limejuice
Corona eller annan öl gjord på majs
is

Såhär gör du:

1 Mät upp och häll i Tequila, Cointreau och limejuice i en mixer tillsammans med is
2 Mixa
3 Häll upp din frozen Margarita i ett högt glas
4 Öppna en öl och vänd ned i drinken, låt en del av ölen blandas med Margaritan

kvinna håller i glas med beergaritas
More:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *