Pink Señorita, tequila, por favor!

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 25 mars, 2018
En isig sommardrink eller en rosa lyxcocktail med tequila.

Pink Señorita

För mig är det här en sommardrink, men den passar också perfekt som fördrink till en middag med lite mexikanska smaker. Tänk dig fish taco, friterad fisk, mangosalsa, koriander och srirachmajonäs. En Pink Señorita är en perfekt start på den middagen.

 

Tequila

Tequila utvinns från agave, vilket är en tropisk sockerrrik växt. Det finns många olika agave-sorter, men det är bara en som man man kan göra tequila på och det är den blå agaven. Jag läste i ”Allt om vin”, nr 3 2018, att tequilan kanske kommer stiga i pris då det börjar bli brist på agave. Tydligen ska det vara den höga efterfrågan som har gjort att priset på plantan har stigit ordentligt och att odlarna har skördat för unga plantor. Från de unga plantorna får man ut mindre tequila. Det tar hela åtta år för att få agaveplantan att var helt mogen för tequilaproduktion. Så vi får se, kanske blir tequila en lyxvara framöver.

En pink senorita i ett cocktaiglas på rosa fot.

 

Som sommardrink hade jag valt att ha en massa krossad is i glaset, men till dagens fotografering så valde vi att gå åt ett annat håll. Dvs jag silade bort isen som jag skakade drinken med och la istället i en isboll. Tycker att det ser lite lyxigt ut. Så gå mot det håll du önskar, en isig sommardrink eller en rosa lyxcocktail.

 

Rosa grapefruktsjuce var inte helt lätt att få tag i i vår lilla stad. Fick åka till fem olika butiker, men skam den som ger sig. Nästa gång tror jag att jag beställer det online istället.

 

Ingredienser till en cocktail

 • 4 cl tequila
 • 4 cl rosa grapefruktsjuice
 • 2 cl sockerlag
 • tranbärsjuice
 • is
 • färsk mynta

 

Steg för steg

 1. Koka en 1:1 sockerlag, dvs lika delar vatten och socker.
 2. Fyll din shaker med is.
 3. Häll i grapefruktsjuice, sockerlag och tequila.
 4. Skaka ordentligt och sila
 5. Lägg i önskad is i ditt glas. Förslag mycket krossad is eller en stor isbit.
 6. Toppa drinken med tranbärsjuice, blir en fin färg.
 7. Dekorera med en kvist mynta.
En rosa tequila drink i ett cocktailglas.
More:
Taggar:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *