Cucumber ginger gin fizz, fredagsdrinken du imponerar med.

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 18 mars, 2018
En supergod cocktail som passar perfekt som fördrink året runt. Eller en helt fantastik fräsching i skuggan efter en dag på stranden.

CUCUMBER GINGER GIN FIZZ

Har testat några olika drinkar där gurka är en av ingredienserna. Jag har gillat alla och den här är inget undantag. Skulle till och med sträcka mig till att det är en av de godaste jag smakat hitintills. Alla som har fått den här fräscha gincocktailen av mig har hyllat den. Sen är jag alltid svag för ingefära, det är så gott. Så tveka inte, fram med gurkan och preppa för en helt fantastisk drink. Jag har valt att göra steg 1 och 2 innan, med dem färdiga i kylen så går det på nolltid att skaka ihop denna goding. En cocktail som passar perfekt som fördrink året runt. Eller en helt fantastik fräsching i skuggan efter en dag på stranden.

 

Ingredienser till en cocktail

  • 4cl färskpressad gurkjuice
  • 4cl gin
  • 4cl sockerlag med ingefära
  • 4cl färskpressad limejuice
  • club soda

 

Steg för steg

  1. Koka en 1:1 sockerlag, dvs lika delar vatten och socker. När sockret har lösts upp så tar du bort grytan från värmen och lägger i  ingefäran som du har skalat och delat i bitar.  Till 6 drinkar tog jag 2,5 dl vatten och socker och en bit ingefära som var stor som en tumme. Låt det stå och dra i 2h. Plocka bort ingefärsbitarna och ställ sockerlagen i kylen. Klarar sig upp till en månad i kylen.
  2. Gurkjuice, jag valde att skala en gurka och sedan mixa den till obefintlighet. Efter det silade jag och hällde upp juicen i en glasflaska och ställde in den i kylen. Det finns olika sätt att göra det här på, du kan riva, köra i matberedare eller kanske har du en juicepress. Gör det som känns bäst för dig! Det borde funka bra att muddla gurkskivor direkt i glaset också. Har inte provat det.
  3. Häll i gurkjuice, gin, ingefärssyrup och limejuice i drinkshaker skaka med is.
  4. Sila bort isen och häll upp drinken i ett tumblerglas, med en stor isbit i, toppa med club soda och dekorera med en gurkskiva. Ibland har jag uteslutet club soda och det blir en väldigt god drink det med, men utan fizz.

 

More:
Taggar:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *