Fresh Peach Margarita – Daisy aka Margarita

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 3 augusti, 2018
Margaritan som omvänder mig

Här kommer en margarita med färska persikor, den är enkel att göra och supergod. Jag ska vara ärlig, tequila har inte riktigt varit min grej, men den här margaritan har fått mig att omvärdera och jag inser att jag måste prova mig fram till fler mumsiga margaritarecept. Innan vi går in på hur du gör den här godingen så tar vi historien om margaritas.

 

Historien om margaritas

Tequiladrinken margarita uppstod under förbudstiden och har fått sitt namn efter blomman tusensköna. Tusensköna heter på engelska daisy och på spanska margarita. Hur kommer det sig då? Jo för över 100 år sedan,  i slutet på 1800-talet  var drinken brandy daisy populär i USA, drinken bestod av brandy, likör och juice. Under förbudstiden blev det förbjudet med spritförsäljning i USA och då åkte en del amerikaner till Mexico för att få festa till det med lite alkoholhaltiga drycker. I Mexico bytte man ut brandy mot tequila och drinken tequila daisy aka margarita var född.

 

Hur serveras margaritas?

Margaritas kan serveras i olika glas och det finns ett specifikt coupeglas till ändamålet, margaritaglas. Men såklart kan man servera margaritas i cocktailglas eller i t.ex tumblerglas. Jag har valt att servera min Fresh Peach Margarita i gamla coupeglas som fyndats på loppis.

Fresch Peach Margaritas, färska persikor och en hand med rött naglack.

Klassiska Margaritas serveras i saltkantat glas och innehåller tequila, triple sec, is och limejuice. Frozen margaritas innebär bara att drinken är blandad med krossad is. Min Fresh Peach Margarita kan göras som en forzen margarita om du är sugen på det. Riktigt gott i skuggan en het sommardag! Sen finns det oändligt många olika twister på en margarita. Som t.ex vår Coconut Blood Orange Margarita.

 

Ingredienser till en Fresh Peach Margarita

 • 1 dl färsk persika
 • 1 msk honung
 • 3 cl limejuice
 • 6 cl kolsyrat vatten
 • 6 cl silver tequila
 • flingsalt

 

Så här gör du Fresh Peach Margaritas

 1. Om du vill ha ett saltkantade glas, så börjar du med att hälla upp lite flingsalt på ett fat, dra sedan en limeklyfta längst glasets kant och doppa kanten i det upphällda saltet.
 2. Skala och dela persikor.
 3. Lägg i persika i en mixer och häll sedan i honung, limejuice och tequila. Mixa tills den blir helt slät.
 4. Lägg is i dina glas och häll sedan upp blandningen.
 5. Häll i kolsyrat vatten och rör försiktigt om.
 6. Dekorera med färsk persika.
En bricka med tre glas på fot innehållande Fresh Peach Margaritas.

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *