Ginger Beer Cocktail med tropiska smaker.

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 31 januari, 2019
Försvinnande god och kan med lätthet serveras alkoholfritt om så önskas.

Här kommer en superfräsch cocktail som är inspirerad av en Moscow Mule. Den har lime och Ginger Beer gemensamt med den klassiska drinken, men sen lägger vi till ananas och rosmarin. Drinken är försvinnande god och kan med lätthet serveras alkoholfritt om så önskas. Kanske känns det somrigt med ananas, men jag tycker den här drinken fungerar året runt. Det blir en lyckad kombination med Ginger Beer och rosmarin, det ger drinken lite karaktär och tillsammans med det fruktiga blir det en smakfest. Men visst, det hade ju inte varit fel att sitta under ett parasoll en het sommardag och sippa på den här godingen.

Häller upp drink från shaker till cocktailglas. Drinken är gul som fruktköttet på en ananas.

 

Vill du servera den här drinken alkoholfri så är det bara att köpa alkoholfri Ginger Beer och hoppa över vodkan.

 

Jag har valt att servera den här drinken i cocktailglas men den skulle göra sig perfekt i ett highballglas också. Om du serverar drinken i cocktailglas så skulle jag säga att ingredienserna räcker till 4 drinkar, men då hade jag kanske valt att ta lite mer vodka. Väljer du att servera i highballglas så blir det alldeles lagom med nedanstående proportioner.

 

Det här behöver du till 2 Ginger Beer cocktails

  • 1 pkt frusen ananas 225 g
  • 1 flaska Ginger Beer
  • tre kvistar rosmarin
  • 1 limefrukt
  • 8 cl vodka
  • is
Två cocktailglas med gula drinkar. Drinken är dekorerad med en kvist rosmarin. I bakgrunden står en ananas.

Så här gör du drinkar med Ingefärsöl och ananas.

  1.  Plocka fram den frusna ananasen och låt den tina något. Den behöver inte tina helt då de flesta drinkarna smakar bäst kalla, men samtidigt behöver de tina tillräckligt för att du ska kunna mixa frukten till en slät massa.
  2. I med ananasen i en blender, pressa i limejuce från en limefrukt och mixa.
  3. Häll över ananasblandningen i din drinkshaker, i med is, en kvist rosmarin och vodka. Skaka blandningen ordentligt så att drinken blir riktigt kall och att drycken tar smak av rosmarin.
  4. Häll upp i valda glas och toppa med ingefärsöl. Jag valde att ta ungefär hälften av vardera. Rör försiktigt om, placera en kvist rosmarin i drinken, sen är den färdig att servera.

 

Du hittar fler goda drinkrecept hos oss om du klickar på utvalda taggar nedan. Du hittar bland annat ett recept till en riktigt snygg Moskow Mule eller varför inte en Pineapple Ginger Mojito om du är svag för ananas.

 

 

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *