Ginger Kombucha Cocktails – Fermenterad fredagsdrink.

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 18 maj, 2018
Detox while you retox.

En av de trender jag listade som aktuella i cocktailvärlden 2018 var fermenterat. Jag gillar fermenterat, så att testa en fermenterad drink kändes spännande. Här kommer den enklaste och snabbaste fredagsdrinken hitintills. Har valt att göra det enkelt för mig genom att låta basen i den fermenterade fredagsdrinken vara en färdigköpt Kombucha.

 

Kombucha en inre skönhetsbehandling?

Kombucha också kallad Livets Elixir anses vara en dryck som är bra för din hälsa. Det finns de som säger att den gör dig friskare och vackrare.  Enligt Jennie Hammar så är den ”mums för en trött kropp”. Den stärker immunförsvaret, med hjälp av antioxidanter, enzymer och mineraler. Den ska också förbättra din sömn och hjälpa hår, naglar samt hy. En inre skönhetsbehandling helt enkelt.

 

En del rynkar på näsan åt Kombucha då det fermenterade teet baseras på en svampliknande bakteriekultur, likadan mjölksyrabakteriekultur finner man i yoghurt. Drycken ska också vara bra för magen och matsmältningen. Jag gillar det, men hoppar gärna över att dricka själva svampen.

 

Ginger Kombucha Cocktails

Detox while you retox. Det låter som en perfekt grund till en drink. Om du inte vill göra din Ginger Kombucha själv så kan man köpa det i välsorterade mataffärer eller i butiken med hälsokost. En flaska på 275 ml räcker till två drinkar. Vilket fabrikat spelar mindre roll.

 

Ingredienser till två cocktails

  • En flaska ginger Kombucha, 275 ml
  • 8 cl vodka
  • citron
  • mynta
  • krossad is

Steg för steg

  1. Ta fram önskade glas och fyll dem med krossad is.
  2. Häll i 4 cl vodka i vardera glas.
  3. Toppa med Kombucha.
  4. Rör försiktigt om i drinken.
  5. Dekorera med mynta och en citronskiva.

Om du är sugen på mer inspiration klicka på taggen Cocktails nedan.

 

 

 

 

More:
Taggar:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *