Hallon & Limoncello Prosecco

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 31 augusti, 2018
En bubblande stämningshöjare – Cin cin

Ibland behöver man något snabbt och smidigt som fördrink, då är det här ett jättebra alternativ. Hallon och citron är alltid fint ihop och tillsammans med lite bubbel blir det en frisk och lyxig fredagdrink.

 

Hallon är min favorit bland bär och frukter. Den är söt, frisk och vacker. Att hallon och citron är en lyckad kombination, något som verkligen gifter sig finns det många exempel på, t.ex en fransk citrontarte med hallonspegel, mums. Eller en riktig favorit, Leila Lindholm fantastiska recept på en citronpaj med hallonmarräng. Sen har vi min nya favorit, den superenkla desserten Lemon Posset, dekorerad med hallon och kanske lite mynta. Så gott!

Kvinna i gult, ett glas med hallon och limoncello prosecco samt gula tagetes

When Life brings you Lemon, make Limoncello!

Den italienska citronlikören Limoncello är en solgul dryck som ofta serveras iskall som en digistif. En digistif är en dryck som ska hjälpa till med matsmältningen. Men Hallon och Limoncello Prosecco är mer tänkt som en aperitif, en aptitretare innan maten.  En bubblande stämningshöjare som du slänger ihop på ett kick. Ett bra alternativ om du ska ha många gäster.

 

Är du sugen på att göra din egen Limoncello? Det är enkelt att göra. Det enda du behöver är  citronskal, vodka, sockerlag och lite framförhållning. Det behöver stå och dra i några dagar. Men nu tillbaka till Hallon och Limoncello Processo.

 

Ingredienser till en Hallon & Limoncello Procecco.

  • 2-4 cl Limoncello
  • Prosecco
  • Is
  • Färska hallon

Steg för steg till hur du gör en Hallon & Limoncello Prosecco snabbt och smidigt.

  1. Lägg önskad mängd is i ditt glas.
  2. Lägg i lite färska hallon.
  3. Häll i 2-4 cl Limoncello och toppa med Prosecco. Cin cin!
Kvinna i gula kläder håller i två glas hallon och limoncello prosecco

 

 

 

 

 

 

More:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *