En krispig höstkänsla & en Halloweendrink

Text: Marita Klang
Foto: LIna Arvidsson
Publicerat: 25 oktober, 2018
En Halloweendrink där pumpa får spela huvudrollen, saltrostade pumpafrön & fröknäcke med pumpamarmelad.

Vi vill bjuda på en drink som har en krispig höstkänsla. Det får bli en orange, syrlig drink med butternutpumpa. Känner du dig skeptisk? Var inte det, vi gör en pumpajuice med äpple, citron och ingefära. Recept till pumpajuicen länkar vi till här.  Juicen är en syrlig vitaminbomb och tillsammans med sockerlag och lite fizz blir det en bra kombination. Vi döper drinken till Pumpkin Fizz.

orange pumpadrink på ett grått cementbord.

Det här behöver du till en Pumpkin Fizz

 • 8 cl pumpajuice
 • 2 – 4 cl sockerlag
 • 4 cl vodka
 • club soda
 • is
 • physalis och timjan till dekoration
Två glas med en orange pumpadrink. Drinken är dekorerad med physalis och timjan.

Så här gör du din Halloweendrink

 1. Ta fram önskade glas. Vi använde tumblerglas, men tror att den här drinken hade gjort sig fin i ett cocktailglas också.
 2. Fram med drinkshakern, i med is, pumpajuice, sockerlag och vodka. Skaka shakern immig, du vill ha en kall och välblandad drink. Du avgör om det räcker med 2 cl sockerlag. För oss gör det det, men du kanske gillar det lite sötare.
 3. I med is i glaset och häll i innehållet från shakern.
 4. Toppa drinken med lite club soda.
 5. Dekorera med en physalis, låt bladen vara kvar, ger drinken lite höstkänsla. Skär ett litet snitt i bäret för att kunna trä det på drinkglaset. Stick in en liten kvist timjan.

Jag tänkte tipsa om något att nibbla på också. Vi håller oss till pumpatemat.

Saltrostade Pumpakärnor

Enkelt att göra och ett ganska hälsosamt alternativ. Rosta 2 dl pumpakärnor i en torr stekpanna. När kärnorna börjar poppa, häller du på 2,5 msk vatten och 1/2 msk salt. Låt vätskan puttra bort och lägg upp fröna på lite hushållspapper för att svalna. Sen är det färdigt att servera.

västerbottenröra på fröknäcke toppat med pumpamarmelad.

Fröknäcke med krämig västerbotten och pumpamarmelad

Om du gjorde pumpajuice så kanske du också passade på att göra pumpamarmelad. Recept till marmeladen länkar vi till här. Den här marmeladen är supergod till en starkare ost som präst- eller västerbottenost. Blanda 2 dl riven västerbottenost, med 2 dl creme fraiche, 1 msk majonäs, salt och peppar. Sen klickar du upp västerbottenkladdet på fröknäcke, toppar med lite pumpamarmelad och avslutar med en liten timjankvist.

Uppdukat för höstfest i skogen.

Nästa vecka kommer vi bjuda på ytterligare en Halloweendrink, men då en mörk och lite mystisk. Det finns många fler drinkrecept hos oss. Klicka här för att komma till alla cocktailsTrevlig helg!

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *