Sommardrinken – Hugo Solsken

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 25 juli, 2019
En svalkande sommardrink i ett glas på hög fot som immar inbjudande.

I sommar har sommardrinken Hugo kommit tillbaka med stormsteg och kanske har den så smått börjat ersätta Aperol Spritz som återkommande stämningshöjare på sociala medier. Dessa två drinkar har bubblet och glas på hög fot gemensamt. Glas på hög fot väljer man främst för att drinken ska hålla sig kall och svalkande så länge som möjligt. För att verkligen få till det där inbjudande glaset som immar och håller sig kylt,  tipsar vi om att använda en stor isbit hellre än många små.

 

Drinken Hugo

En Hugo innehåller mynta, citronjuice, is, bubbel och flädersyrup eller koncentrerad flädersaft. Den är enkel att göra, då du bara muddlar myntablad i ett glas tillsammans med 2 cl citronjuice, och tillsätter en stor isbit, häller på 2 cl flädersyrup, toppar med bubbel och dekorerar med färsk mynta och en skiva lime. Sen är den redo att avnjutas, helst bakom ett par solglasögon så att du slipper kisa i den starka sommarsolen.

 

Vår egna Hugo Solsken

Solsken Fläder Lemonad är inte bara riktigt snygg med sin härligt syrenlila etikett utan också vansinnigt god. Det är en fräsch och läskande lemonad som innehåller ekologisk citronjuice, fläderkoncentrat, ekologiskt rörsocker och vatten, inga andra konstigheter, bara naturliga smaker.

 

Vi gör en egen tappning på sommardrinken Hugo, nämligen Hugo Solsken. En riktigt sommardröm, en svalkande sommardrink med lite lägre alkoholhalt och självklart går den utmärkt att göra även alkoholfri. Det styr du enkelt genom ditt val av bubbel. Det kan vara allt från en torr champagne till en härligt bubblande alkoholfri cider.

 

Sommardrinken Hugo i immade glas på fot. En flaska Solsken Fläder lemonad.

 

Det här behöver du till en Hugo Solsken

  • Solsken Fläder Lemonad
  • Bubbel
  • Stor isbit
  • Limeskiva
  • En kvist färsk mynta

Så här gör du en Hugo Solsken

  1. Fram med ett kupat glas på fot.
  2. Lägg i en stor isbit.
  3. Häll i lika delar Solsken Fläder Lemonad och valfritt bubbel.
  4. Rör försiktigt om och dekorera med en limeskiva och en kvist färsk mynta.

Svårare än så är det inte. En enkel, svalkande sommardrink med lägre alkoholhalt. Vilket inte är dumt efter en dag på stranden. Drinkar med lägre alkoholhalt känns helt rätt.  En annan sådan sommardrink är vår Shandy som också är gjord i samarbete med Solsken. 

 

Du hittar fler sommardrinkar under taggen sommar och fler klassiker under taggen klassiska drinkar. Klicka dig gärna vidare för mer inspiration.

 

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *