Somriga bubblor med Kiviks Fläderblom

Text: Eleonor Persson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 7 maj, 2019
Fläderns vackra blommor skördas i juni eller juli och de flesta av oss förknippar kanske fläder till försommar, skolavslutning eller kanske något kärt barndomsminne.

Försommaren är en perfekt tid för sällskap och festligheter av olika slag. Då blir man lätt sugen på trevliga sommarsmaker. Fläder passar väl in med både sin unika doft och smak.

 

champagneglas, fläderdryck framför blommande äppelträd i rosa

 

Kiviks Fläderblomsdryck, Fläderblom Original har funnits i Kiviks receptsamling sedan länge och där  njuter de av traditionen att förädla fläderblommorna varje vår på musteriet.

 

Den här drinken har vi valt att kalla Somriga bubblor med Kiviks Fläderblom. Den är superenkel och innehåller bara två ingredienser. En sirap, gjord på Kiviks Fläderdryck samt valfritt bubbel. Sirapen kan man göra i förväg. Detta gör att den passar väl till både större och mindre tillställningar. Drinken är ett perfekt inslag på bröllopsmiddagen, studenten eller bara en härlig vårmiddag med vännerna.

 

Detta är en romantisk drink och vi har valt att lägga lite extra kärlek även på glasen. De är dekorerade med vit brudslöja. Blommorna är fästa runt glasen med hjälp av tunn ståltråd. När säsongen tillåter dekorerar vi med fläderblommor istället. Även om det tar lite tid att dekorera glasen så är det så värt det. Det ger det lilla extra, du bjuder på en vacker, skir och romantisk dryck, vem skulle inte uppskatta det..?

 

kvinna håller champagneglas bakgrunden blommande äppleträd

Ingredienser:

  • En liter Kiviks Fläderblom Original
  • Valfritt bubbel

Gör så här:

  1. Häll en liter Kiviks fläderblom original i en kastrull.
  2. Koka upp och sänk till medelvärme. Reducera drycken till hälften, rör ibland. Detta tar cirka 15 minuter. Reduceringen blir en trögflytande sirap och får en något intensivare färg.
  3. Låt sirapen svalna och ställ kallt. Detta kan man till en fördel göra några dagar före man ska använda drycken.
  4. Ställ fram valt antal champagneglas dekorera med vit brudslöja eller annat.
  5. Häll upp önskade bubblor i glaset och toppa med Fläderbloms-reduceringen. Voila!
Champagneglas dekorerade med färska blommor.

Här har ni en enkel supergod, vacker sommardrink.

 

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *