Lemon Spark – Mocktail

Text: Eleonor Persson
Foto: Eleonor Persson
Publicerat: 9 augusti, 2019
Extra trevligt är såklart om de alkoholfria drinkarna följer en klassisk cocktails alla finesser.

Vi har tidigare skrivit om trenden att välja alkoholfritt. Många restauranger har som sagt  ökat sitt utbud av alkoholfria alternativ. Det finns dessutom grupper som blir glada av härliga alkoholfria drinkar; barn och gravida.

 

Det är ändå något speciellt när man träffar vänner när man skålar in kvällen med varsin drink. Här kan man så klart lika gärna skåla i  alkoholfria drinkar. Det viktiga är att de så kallade mocktails,  följer de klassiska drinkarnas alla finesser. Detta för att alla ska få samma festliga känsla.

 

 

En viktig sak när det handlar om mocktails är att hitta fin balans mellan sötman och syran. Vi föredrar mocktails där syran får ta plats detta för att särskilja den från en vanlig söt lemonad. Bra syrliga inslag i en mocktail  är till exempel ; citron, lime, ingefära eller grapefrukt . Det ska kännas kul och smaka riktigt fräscht och gott!

 

En mocktail behöver så klart vara väl kyld och innehålla is. Idag kan man hitta en massa roliga iskuber på marknaden; allt från jättekuber till större runda bollar. Här väljer man efter syfte, tycke och smak men isen får absolut inte glömmas bort.

 

Likaså är garneringen viktig för att få känslan av en  riktigt festlig fördrink eller cocktail. Glöm inte bort att det finns en rad kryddor man kan använda även i en mocktail; svartpeppar, rosépeppar, vaniljstång eller kardemumma.

 

 

I denna drink som vi valt kalla ”Lemon Spark ” använder vi just kardemumma för att pimpa och smaksätta drinken.

 

Till ett glas behövs:

 

En halv pressad grapefrukt
En halv pressad citron
Massa isbitar
En dl ginger ale
En halv deciliter äppeljuice
En klyfta grapefrukt till dekoration
Mortlad kardemumma

 

Gör så här:

 

Fyll ett större glas med massa is
Tillsätt de pressande citrusfrukterna
Häll i äppeljuicen
Tillsätt ginger ale
Dekorera med mortlad kardemumma och en skiva grapefrukt
Drick gärna med sugrör.

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *