Mimosa

Text: Eleonor Persson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 14 februari, 2019
Vad passar bättre att servera en lördagsbrunch än en Mimosa gjord på färskpressad apelsinjuice och ett krispigt mousserande

Mimosa är enkel, fräsch och kul att servera. Om du väljer testa drinken, välj till en fördel ett torrt vitt mousserande vin. Du väljer själv om du vill använda Champagne, Cava eller ett annat torrt vitt mousserande vin. Det viktigaste är att det inte är söt.

 

Om du vill göra din Mimosa extra lyxig så använder du färskpressad apelsinjuice. Om du inte har möjlighet att pressa apelsinerna hemma så finns det ett stort utbud av färskpressade juice ute i butikerna. Fördelen med färskpressad juice är att den är lite mindre söt och att den är lite syrlig vilket passar toppen i en fräsch Mimosa.

 

En klassisk Mimosa innehåller samma mängd färskpressad juice som mousserande vin. Detta väljer man så klart lite efter eget tycke och smak. Om man serverar drinken till brunch kanske man tar lite mer juice och lite mindre vin 😉.

 

närbild på mimosadrink och champagneflaska framför svartvitmönstrad tapetvägg

 

Om du väljer att dricka den på kvällen och istället vill ha en extra twist på drinken kan du tillsätta några droppar Grand Marnier som passar väl till de övriga smakerna.

 

Ingredienser till en Mimosa:

  • Ett långsmalt champagneglas
  • Färskpressad apelsinjuice
  • Torrt vitt mousserande vin
  • Grand Marnier
  • Apelsinskiva

Gör så här:

  1. Fyll knappt halva champagneglaset med färskpressad apelsinjuice (väl kyld)
  2. Tillsätt mousserande vin till glaset nästan är fyllt.
  3. Om du önskar tillsätt 4 cl Grand Marnier
  4. Drick och njut!

 

Viktigt är att alla ingredienserna till drinken är riktigt väl kylda. Garnera med en halv apelsinskiva. Vi valde att hälla i juicen före vi hällde i vinet, detta för att man ska ana de olika skikten i drinken. Men det går så klart att hälla i vinet först och juicen efter då blandas drinken naturligt.

 

Sugen på mer inspiration med bubbliga drinkar?  Vad sägs om Blueberry Mojito Royale eller Sparkling Black Teade och många fler hittar du under taggen mousserande nedan.

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *