En klassisk Negroni

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidson
Publicerat: 28 mars, 2019
Den eleganta Negronin, en härligt bitter cocktail.

Det har efterfrågats lite klassiker så därför har vi bestämt oss för att bjuda på några sådana. Först ut blir den eleganta Negronin, en aperitif som är härligt bitter och torr men också moget smakfull. En drink att sippa på.

 

Med den här cocktailen är det inget besvär, ingen shaker utan en enkel drink där du bara fyller ett glas med is och häller i lika delar av gin, Vermouth och Campari.

 

Dekoration får enligt vissa under inga omständigheter vara en citronklyfta utan det är apelsincest som gäller och på sin höjd kan man experimentera med en apelsinklyfta. I alla fall om det är en klassisk Negroni som ska serveras.

 

Negroni och Americano har mycket gemensamt och det som skiljer dem åt är Gin i Negroni och sodavatten i Americano, för att skilja dem åt brukar man dekorera Negronin med apelsincest och Americanon med citroncest.

 

Det är alltid kul att berätta om hur klassiska drinkar ska ha uppstått och sägnen kring Negronin är att den serverades första gången i Florens när överste Camillo Negroni kreerade den genom att be bartendern att spetsa hans favoritcocktail, Americano, genom att byta ut sodavatten till gin. Bartendern Fosco Scarselli ska ha dekorerat drinken med apelsincest istället för citron för att på så sätt skilja de två drinkarna åt.

Negroni, röda naglar och fake fur i leo style.

 

Ingredienser till Negroni

  • 1/3 gin
  • 1/3 röd Vermouth
  • 1/3 Campari bitter
  • apelsincest
  • is

Så här gör du en Negroni

Blanda gin, Campari och Vermouth i ett lågt, stort och cylindriskt glas, ett klassiskt tumblerglas. Lägg i några isbitar, rör om och dekorera med en apelsincest. Jag vet att jag hädar lite här, men ibland tar jag en 1/4  sodavatten.

 

Så här gör du en Americano

Blanda lika delar av röd vermouth och campari i ett isfyllt glas och toppa med sodavatten. Dekorera drinken med citroncest.

 

Du hittar fler klassiska cocktails om du klickar på taggen Klassiska drinkar , klicka in för mer inspiration.

 

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *