Pärlande pärondrink

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 25 september, 2018
Honungsrostade päron tillsammans med bubbel.

En Pärlanda päronrink, det låter lika gott som det är. Här kommer ytterligare en höstcocktail för dig som gillar att vara lite säsongsbetonad i dryck och mat. Du kan själv välja om du vill servera den lite starkare och då föreslår jag en skvätt vodka i drinken. Smakmässigt är det en hit.

 

Den här drinken kräver lite förberedelser i form av att göra en päronpure av honungsrostade päron. Men när det väl är gjort så är det en drink som du svänger ihop på ett kick. Hur du gör puré på honungsrostade päron länkar jag till här. Den här purén har fler användningsområden så tveka inte att göra den, den är fruktig, smakrik och fräsch.

Grumlig pärondrink serverad i coupeglas med sockrad kant.

Jag har valt att dekorera drinken med en färsk salvia men det är jättefint med timjan eller rosmarin om du hellre vill dekorera med det.

Ingredienser till en Pärlande pärondrink

 • 4 cl päronpuré
 • Bubbel
 • 4 cl vodka
 • En klyfta citron
 • Rörocker
 • Färsk salvia
 • Is

Så här gör du en Pärlande pärondrink

 1. Plocka fram önskade glas, jag tycker att den här drinken gör sig fin i coupeglas.
 2. Häll upp lite rörsocker på ett fat. Dra med en citronklyfta längst glasets kant och doppa glaskanten i det upphällda sockret.
 3. Häll 4 cl päronpure, is och 4 cl vodka i din shaker. Skaka det kallt, sila bort isen och häll upp i glaset.
 4. Toppa med bubbel, drinken är grumlig.
 5. Dekorera med färsk salvia. Timjan och rosmarin är bra alternativ om du saknar salvia.
Pärondrink dekorerad med en kvist salvia, i bakgrunden syns ett päronträd.

Pärlande päronpitcher

Pärlande pärondrink kan du med lätthet servera i en kanna. Jag älskar drinkar som är lätta att servera i kanna eller karaff. Det ger ett så avslappnat intryck när det står en kanna framme och ens gäster kan fylla på sina glas eller när du som värd/värdinna enkelt kan bjuda på lite mer.  Om du ska göra drinken som en pitcher skulle jag ta 1 dl päronpuré till en flaska bubbel och 1 dl vodka. Jag länkar här till fler drinkar som jag har tipsat om att servera i kanna och du kan också nå dem genom att klicka på taggen pitcher i slutet av detta inlägg.

 

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *