Passion Fruit Mojito

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 20 juli, 2018
En tropisk mojito som andas sommar.

Den här sommaren går nog till historien. En sommar som är så där som man vill att en sommar ska vara! Med härliga stranddagar, bad, ljumma och sena kvällar. Detta firar vi med en fredagsdrink som verkligen andas sommar. För det kan väl knappast bli mer sommar än en tropisk mojito.

 

Den här mojiton passar superfint efter en dag på stranden! Jag skulle till och med sträcka mig till att säga att det är då den är som bäst. Du har packat upp strandväskan, hängt upp alla badkläder och nu är det dags att sätta sig i solstolen med något svalkande i glaset. Det är då du ska blanda dig en Passion Fruit Mojito. Eller om du har extra tur, det är då någon annan blandar en Passion Fruit Mojito till dig.

Kvinna i röd sommarklänning håller i ett glas innehållande passion fruit mojito.

 

Drinken innehåller de klassiska ingredienserna du hittar i en mojito, dvs mynta, lime, rörsocker, rom och club soda. Genom att tillföra passionsfrukt får du en annan twist. Det blir supergott! Jag tycker det är lite svårt att skriva recept till en mojito i cl och msk då jag har blandat så många mojito i mina dagar att det enda jag brukar måtta är romen, resten kör jag på känsla. Om jag har många mojitos att blanda så brukar jag muddla i en kanna istället och sedan hälla över i highballglas. Oftast brukar jag muddla limeklyftor tillsammans med mynta och rörsocker, men i den här mojiton så nöjer vi oss med juice från lime.

 

Ingredienser till en Passion Fruit Mojito

 • mynta
 • 2 st passionsfrukter
 • 2 cl färskpressad limejuice
 • 4 cl ljus rom
 • 1-2 msk rörsocker
 • club soda
 • is
 • limefrukt

Så här gör du en Passion Fruit Mojito

 1. Börja med att ta fram de glas du vill servera din drink i. Mojito serveras ofta i highballglas, jag tycker att tumblerglas fungerar bra också. Det behöver vara en stadig botten på glaset så att du kan muddla direkt i det.
 2. Ta 1 till 2 kvistar mynta och muddla dem med rörsocker.
 3. Fyll glaset med krossad is.
 4. Häll i pressad limejuice, rom och toppa med club soda. Rör om drinken.
 5. Pressa juice och fruktkött ur passionsfrukterna. Häll i juice, fruktkött och kärnor i din mojito.
 6. Dekorera med mynta och kanske lite limefrukt.
 7. Luta dig tillbaka i din solstol och njut av din Passion Fruit Mojito.

Vill du ha fler tips på svalkande sommardrinkar eller mer mojitoinspo, klicka på länkarna nedan.

 

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *