Klassisk Pimm’s & lemonad

Text: Eleonor Persson
Foto: Eleonor Persson
Publicerat: 19 juli, 2019
En sofistikerad drink som är superenkel att göra

Första gången jag blev bjuden på Pimm’s blev jag verkligen glatt överraskad. Det var en varm sommarkväll för cirka tio år sedan, hos vänner i ett sommarhus på Österlen. Jag minns att jag blev förvånad över gurkan man skulle ha i drinken men förstod senare, när jag tagit första sippen, varför.

 

 

Pimm’s har sitt ursprung i England och har funnits i sortimentet sedan början av 1800-talet. Pimm’s mest kända likör är Pimm’s Number one Cup. Namnet kommer kort och gott från dryckens grundare James Pimm’s. Han hade en ostronbar i London och ville skapa en trevlig aperitif till sina gäster och skapade då denna likör som på den tiden serverades i en kopp av enklare slag.

 

Smaken är lite speciell med starka toner av pomerans, lakrits och malört. Smaken brukar beskrivas som en aningen bränd med inslag av sötma. Det som verkligen är ett plus för den här drinken är att den är sofistikerad men superenkel att laga till.

 

Man ser benen på tjej i klänning och hand som håller drinkglas

 

Jag tycker den passar som allra bäst som fördrink en lite lagom varm sommardag. Drinken Pimm’s och Lemonad är ett klassiskt inslag, sommartid i England där den dricks på picknicks och på restaurangernas uteserveringar. Den är även ett återkommande inslag under tennisturneringen i Wimbeldon.

 

Ingredienser:

Ett passande glas ”highball” eller vad du tycker passar
50 ml Pimm’s No 1 Cup (likör)
150 ml lemonad
Färsk mynta
Delade jordgubbar
Apelsinskivor
Skuren, skalad gurka
Massor av is

 

Gör så här:

 

Fyll glaset rikligt med is, lägg i den hackade myntan och all frukt. Häll i Pimm’s och lemonad. Rör runt, voila!

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *