Pineapple Ginger Mojitos, fredagsdrink med sommarvibbar.

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 4 maj, 2018
En twist på den klassiska mojiton och lite extra kärlek i form av karamelliserad ananas.

Ingen sommar utan mojitos!

Romdrinkar hör sommaren till och så här första helgen i maj så kör vi på lite summer feelings. Den här passar perfekt som en fördrink på grillfesten. Det är en twist på den klassiska mojiton. Mojito är för mig sommardrinken no.1  Skillnad är att vi hoppar över råsocker då ananasjuicen är söt nog, men annars har vi de klassiska ingredienserna mynta, lime och club soda eller Sprite för de som hellre vill ha det.

 

Förutom ananas så bryter vi också av med lite färsk ingefära, mums. Jag har sagt det förut, jag älskar ingefära.

 

Den här drinken tar lite längre tid att fixa med än en klassisk mojito, men jag tycker att den är  väl värld arbetet. Sist jag gjorde den blev den en hit hos alla festdeltagare.  Man kan förbereda genom att ha den reducerade ananas och ingefärsjuicen färdig sedan tidigare. På så sätt går det mycket snabbare att göra drinken när det väl är dags. Behöver man ytterligare snabba på processen skulle man kunna hoppa över att karamellisera ananas till garnering. Men, jag har läst om att karamellisera är en av de drinktrender vi kommer se mer av under 2018. Så om du inte testat det än, så har du chansen nu.  Vill du läsa mer om årets trender så kan du göra det i  följande blogginlägg, drinktrender.

 

Jag var lite osmidig och valde att servera mojiton i glas som inte är perfekta att moddla i, därför valde jag att moddla två drinkar åt gången i min drinkshaker. Väljer du glas som är helt okej att moddla i kan du moddla varje drink var för sig, direkt i glaset. När du kommer till steg för steg nedan,  så väljer du antingen steg tre eller fyra.

 

Ingredienser till två cocktails

 •  8 cl mörk rom
 • 20 cl ananasjuice
 • ingefära, stor som en tumme.
 • mynta
 • 1,5 limefrukt
 • färsk ananas
 • krossad is
 • club soda
 • osaltat smör
 • 2 tsk råsocker

 

Steg för steg

 1. Häll  ananasjuice i en liten gryta och lägg i en bit ingefära. Koka upp och låt den sedan reduceras till hälften. Låt svalna och plocka sedan ur ingefäran.
 2. Skär ananasskivor i klyftor, vänd dem i råsocker, värm smöret i en stekpanna, när smöret skummar lägger du i ananasen och karamelliserar dem på båda sidorna. Lägg dem sedan åt sidan.
 3. Två drinkar moddlade i en shaker: Ta en näve mynta, en skivad limefrukt, den reducerade ananas och ingefärsjuicen och pressa i en halv lime. Moddla för glatta livet. Häll sedan blandningen i önskade glas.
 4. Moddla drinkarna var för sig direkt i glaset: Ta ca 6 myntablad, en halv skivad limefrukt, hälften av den reducerade annans och ingefärsjuicen och pressa i en skvätt limejuice. Moddla loss!
 5. Fyll glasen till 2/3 med krossad is, i med mörk rom, toppa med club soda och rör försiktigt om.
 6. Garnera glasen med mynta och en skiva karamelliserad ananas.

 

Du hittar fler  drinkrecept om du klickar på taggen Cocktails nedan. Söker du fler rom-drinkar eller några andra förslag på sommardrinkar? Du hittar taggar  som kan leda dig vidare till det längre ner .

 

Två ananasmojitos dekorerade med karameliserad ananas.

 

 

More:
Taggar:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *