Popsicle cocktail – Livet på en pinne

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 6 juli, 2018
En somrig frusen cocktail på pinne, ja tack! En lättsam fredagsdrink som kan varieras i oändlighet.

Gott, svalkande och superfin! Det är klart du ska bjuda på Popsicle cocktails! En av fördelarna med att bjuda på dessa är att du har förberett det mesta, dvs själva isglassen, i god tid innan. När gästerna kommer kan du imponera med t.ex en enkel Spritzer eller Gin & Tonic med en popsicle i. Låt fantasin flöda och våga exprimentera. Det är kul att göra isglassar!

Hur gör man popsicles?

Jag gör gärna mina dagen innan så att de har natten på sig att frysa till fina läskande isglassar. Det är inte mer komplicerat än att du häller det du vill frysa till isglass i en glassform. När det har börjat bli lite mer av en frusen konsistens så trycker du ner glasspinnarna. Ibland väljer jag att göra isglassen i omgångar, ett lager i taget. Detta gör jag för att annars har vissa ingredienser en tendens att flyta upp till ytan i glassformen och det innebär att den ingrediensen bara kommer finnas längs ner i isglassen.

 

Jag gör mina isglassar på två olika sätt. Antingen utgår jag från någon god lemonad eller så mixar jag färsk frukt. Om jag gör popsicles på lemonad så tycker jag att det är kul att lägga till något mer, något som tillför någon smak och gärna något som gör isglassen vacker.

 

Några förslag på olika popsicles

  • Citronlemonad med limoncello & myntablad.
  • Citronlemonad med hallon & myntablad
  • Citronlemonad med blåbär & hackad rosamarin.
  • Rabarberlemonad med ätbara blommor
  • Mixade jordgubbar med basilika
  • Mixad färsk annans med kockosflingor
Popsicles upplagda på ett fat, isglass i hand.

Popsicle Gin & Tonic

Ta fram ett glas fyll det till hälften med is, häll i 2 cl pressad citron, 4 cl gin och 8 cl tonic water. Lägg sedan en popsicle upp och ner i glaset.

Förslag på popsiclesmaker som gör sig riktigt bra i en Gin & Tonic.

  • Citronlemonad med blåbär & hackad rosamarin.
  • Rabarberlemonad med ätbara blommor

Popsicle Spritzer

Fyll ett glas till hälften med is, häll i bubbel eller vittvin och tillsätt ginger ale. Tänk proportionerna 2/3 vittvin eller bubbel och 1/3 ginger ale. Avsluta med att lägga i din popsicle. Voilà, en Popsicle Spritzer.

 

Fler förslag på somriga cocktails finner du under taggen sommar.

 

 

 

 

 

 

 

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *