En rosa Gin Fizz med björnbär

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 21 mars, 2019
Björnbär sätter en pigg och rosa färg på den här godingen och bidrar med en ny touch på klassikern Gin Fizz.

Den här drinken är lätt att göra och det enda du behöver lägga lite kärlek på är en enkel björnbärspuré. Jag har valt björnbär och rosmarin som dekoration, men ger några fler förslag som du kan inspireras av som t.ex ätbara blommor.

 

Björnbärspuré

Koka upp 15 till 20 björnbär med 3 msk honung och 1 msk vatten. Jag använde mig av frusna björnbär, men det går såklart lika bra med färska. Mosa sedan björnbären med en muddlare eller gaffel och du har en björnbärspuré som borde räcka till fyra rosa Gin Fizz.

Ingredienser till en rosa Gin Fizz

  • 1 msk björnbärspuré
  • 4 cl gin
  • 1/2 lime
  • 8 cl cl tonic water
  • Björnbär till dekoration

Så här gör du en rosa Gin Fizz med björnbärspuré.

  1. Koka ihop den enkla björnbärspurén. Du ser hur en bit upp.
  2. Fram med din drinkshaker, i med björnbärspuré, gin, juice från en halv lime och is. Skaka ordentligt! Om du vill kan du också ta i äggvita, då kommer du att få ett fint vitt skum på din drink. Det är superfint! Det blir lagom med en äggvita till två drinkar. Då kan du passa på att dubbla övriga ingredienser och skaka fram två drinkar på en gång.
  3. Lägg is i valda glas och sila drinken vid upphällning, toppa med tonic water och rör försiktigt om.
  4. Jag dekorerade drinken med färsk rosmarin och björnbär som jag trätt på en tandpetare. Jag tycker att det doftar så gott av rosmarin när man smuttar på drinken. Men jag tror att drinken hade varit superfin med en limeskiva och kanske ätbara blommor så som gurkört eller kamomill. Välj dekoration efter den stämning du vill skapa.
Björnbärsdrinkar i rosa miljö

 

More:
Taggar:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *