Sparkling Black Tea

Text: Hanna Larsson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 25 december, 2018
En alkoholfri drink med äppelcider som balanseras med svart te och syrlig citron.

I samarbete med Kiviks Musteri har vi tagit fram en alkoholfri nyårsdrink med smak av svart te. Drinken är baserad på Kiviks Herrgårdscider Äpple. Kiviks Herrgårdscider är en klassisk cider tillverkad enligt den traditionella cidermetoden där man låter äppeljuice jäsa till vin och bli grunden till cidern.

herrgårdcider med glas

Herrgårdscidern är i sin karaktär fruktig och söt och vi balanserar cidern med svart te och citron. Svart te är den tesort som lämpar det sig bäst för olika smaksättningar. Tillsammans med det fruktiga och söta i cidern och frisk citron, får vi en vinnande kombination. Voila, en festlig drink du kommer att vilja göra om och om igen! En annan stor fördel med drinken är att den är enkel och går lätt att förbereda till många gäster. Dessutom  hittar du samtliga ingredienser i stort sett alla livsmedelsbutiker. Vi tror faktiskt att detta är en potentiell törstsläckare året runt särskilt vid tillfällen då man man väljer bort alkohol. 

Det här behöver du till två Sparkling Black Tea 

  • En flaska Kiviks Herrgårdscider Äpple
  • Svart te
  •  En citron
  •  Is
  • Två champagneglas

Såhär gör du en Sparkling Black Tea 

  1. Säkerställ att du har is hemma
  2. Värm 2 dl vatten till 98 grader, lägg i en svart tepåse (alternativt löst svart te) och låt dra cirka 20 minuter. Kyl.
  3. Ta fram ett champagneglas, fyll på med is, häll i ca 1 dl kylt svart te, fortsätt med 1 cl pressad citronsaft och avsluta med Herrgårdscider Äpple
  4. Servera
Två festklädda kvinnor skålar. Tomtebloss med tjej

Du hittar fler goda alkoholfria alternativ om du klickar dig vidare på taggen alkoholfritt nedan.

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *