Sparkling Melon Coolers till hela familjen

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 25 maj, 2018
En svalkande cocktail som passar perfekt på en solig och varm dag.

Här kommer ett fredagsdrink som passar perfekt som en svalkande dryck alla dagar i veckan. I alla fall alla dagar som du känner att du behöver svalkas. Genom att utesluta vodka så kan du servera den till vem som helst. Jag har gjort den till hela familjen efter en dag i sol och värme på stranden, men spetsade den lite till de som önskade det.  Jag har testat lite olika poisen i den här coolern och kommit fram till att jag tycker vodka är det bästa alternativet. Så här kommer ett recept på en svalkande drink som kan passa hela familjen.

 

Cantaloupe, hallon & citron det är fina grejer ihop.

Melonen cantaloupe och hallon kompletterar varandra fint, det blir en bra mix av söt och lite syrligt. Färgmässigt är de också väldigt fina tillsammans. Man ska mosa hallonen lite i den här drinken för att smaken ska komma fram mer, men samtidigt vill jag inte mosa dem till sylt, tycker det är fint när man kan urskilja att det är färska tjusiga röda hallon i drinken. En liten skvätt citron bryter också av fint, blir en fräsch touch på drinken.

 

Det här receptet skulle du också kunna göra som en pitcher, det är ju nice med en kanna av godsaker. Mixa då fruktköttet från en hel cantaloupe med färskpressad citron och mycket is. Sen följer du steg för steg som du hittar längre ner.

 

Ingredienser till en Sparkling Melon Cooler

 • En handfull hallon
 • 1/4  färsk cantaloupe
 • isbitar
 • 2 cl färskpressad citron
 • Mynta
 • 4 cl vodka
 • Club soda

 

Steg för steg

 1. Ta fram de glas du vill använda. Jag skulle nog rekommendera highballglas om du ska köra på 4 cl vodka. Kan bli lite starkt annars.
 2. Börja med att mosa hallonen lätt i botten på ditt glas. Snåla inte med hallon, de tillför så mycket. Jag använder min moddlare till att mosa.
 3. Häll 4 cl vodka i glaset eller hoppa över det om det inte passar sig just idag.
 4. Mixa cantaloupe, färskpressad citron och is till en konsistens av en ganska tjock smoothie.
 5. Häll på cantaloupeblandningen över hallonen.
 6. Toppa med club soda.
 7. Rör försiktigt om och garnera med mynta.
Melon och hallon drink med club soda, dekorerade med mynta och hallon. Fotad från sidan.

 

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *