GT från Österlen med Swedish Tonic

Text: Hanna Larsson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 11 januari, 2019
GT på ett sätt du inte provat innan

Idag finns en uppsjö av olika tonics man kan blanda med Gin, vilket är festligt. Alla kan få välja efter sitt eget tycke och smak. En av de mest festliga på marknaden är Swedish Tonic som med sin speciella arom och färg skiljer sig från majoriteten av de andra.

 

Swedish Tonic är precis som namnet antyder ett företag med svenska ägare som erbjuder en handtillverkad tonic-sirap. Ja, du läste rätt, istället för den traditionella bubbliga varianten så säljer de sin tonic-sirap i vackra krus. Sirapen väcker garanterat stort intresse när du blandar drinken, inte bara för dess utseende och konsistens utan även för dess smak. Swedish Tonic tillsätter varken socker eller aromer utan låter kinabarken och agavesirapen få blomma ut. Resultatet är en ”vuxen” tonic som är kryddig och en aning bitter.

 

Vi har valt att satsa på en ”GT från Österlen” med smak av äppelmust, hoppas du gillar den. Swedish Tonic kan du köpa på välsorterade livsmedelsbutiker, Designtorget och även på företagets hemsida swedishtonic.com.

gt med svensk tonic

 

Ingredienser till två GT från Österlen med Swedish Tonic

  • 8 cl gin
  • 3 dl äppelmust från Österlen
  • 4 cl Swedish Tonic sirap
  • 4 cl färskpressad citronjuice
  • is
  • äpple för dekoration

Så här gör du två GT från Österlen med Swedish Tonic

  1. Ta fram två glas med kupa och på fot, fyll med is.
  2. Häll i 4 cl gin i respektive glas, fyll på med 2 cl Swedish Tonic  i respektive glas följt av 2 cl färskpressad citron.
  3. Fördela 3 dl äppelmust i de båda glasen, blanda runt.
  4. Servera

 

Du hittar fler mumsiga GT-recept om du klickar dig vidare på taggen gin nedan. 

More:
Taggar:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *