Prosecco med lila syren, syrensaft och en fantastisk Syren Gin & Tonic.

Text: Marita Klang
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 1 juni, 2018
En ovanligt varm försommarkväll på Österlen omgiven av blommande syrener, syrener vars doft och smak vi kapslar in och tar med oss.

Syrener, romantiska försommarblommor som får oss tokiga av sommarkänslor. Barndomsminnen, skolavslutningar, bröllop, student, sommarstugan, mormor, vi associerar dem alla till något. Överallt just nu ser vi härliga syrenbuskar som står i blom.

 

En ljum kväll i maj träffades vi i Apples of my Eye på Österlen för att planera upp kommande artiklar. Vi hade en hektisk helg med flera fotograferingar och intervjuer framför oss. Kvällen var ovanligt varm och när solen började sänka sig och bjuda på vackert kvällsljus ville vi få till något fint med syrenerna. Det är det ni får ta del av nu, en försommardröm på Österlen och också möjligheten att få bjuda på den.

 

syrenblommor i korg

 

Bubbel är härligt i alla dess former och här har vi valt att lyfta den tillsammans med syrensaft. För er som blir nyfikna på hur man kan göra egen syrensaft så hittar ni det i länken.  Syrensaft ger er möjligheten att bevara syrenerna längre än bara under blomning. Saften doftar som ljuvliga barndomsminnen, sött, blommigt och som sommar. Och, den smakar som den doftar.

 

Det som är extra kul om du väljer att bjuda på den just nu är att du kan dekorera med fräscha syrenblommor. Drinken ser på detta sätt ljuvligt romantiskt ut. För er som vill spara på den möjligheten kan vi tipsa om att frysa in syrenblommor i iskuber istället.

Två glas syrenprosecco, i bakgrunden står en flaska syrensaft.

Ingredienser till Syrenprosecco

 • Prosecco
 • Syrensaft
 • Syrenblommor

Steg för steg

 1. Häll upp prosecco i önskat glass
 2. Toppa med syrensaft efter smak
 3. Dekorera med syrenblommor

 

Andra förslag på vad du kan göra med din syrensaft är att fylla den i ett stort glas, blanda med vatten och en massa is. Saften får en svagt rosalila ton när den blandas med vatten och är ett toppenalternativ till en fika i solen.

 

Vi passar här på att tipsa om en Syren Gin & Tonic när vi ändå är i farten. Sitter faktiskt och sippar på denna drinken just nu. Den har en läskande svagt rosa ton och smakar friskt, inte alls så söt som Syrenproseccon. Syren Gin & Tonic kommer jag bjuda på många gånger i sommar det är jag säker på.

Ingredienser till en Syren Gin & Tonic

 • 4cl gin
 • 2cl färskpressad citron
 • 2cl syrensaft
 • Tonic Water
 • Is
 • Syrenblommor
 • Citronskiva

Steg för steg

 1. Ta fram ett ballongglas på hög fot med stor kupa. Alternativt ett highballglas, i ballongglaset kommer doft- och smakupplevelen dock mer till sin rätt.
 2. Fyll glaset med is. En Gin & Tonic kommer dessutom mer till sin rätt när den serveras riktigt kall.
 3. Häll i gin, pressad citron och syrensaft
 4. Toppa med Tonic Water. Tänk 1/3 gin och 2/3 Tonic Water
 5. Dekorera med syrenblommor och en skriva citron.
kvinna går med syrener i korg

 

Så nu fick ni lite tips på ett par drinkar innehållandes syren och hur ni kan njuta av de vackra syrenerna lite längre. Vill ni har tips på andra sommardrinkar eller se alla våra andra cocktails så finns det taggar nedanför. Nu håller vi tummarna för en lång härlig sommar och fler varma sommarkvällar.

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *