Drömmigt bland fikon och oliver på Gårdens café och vedugn.

Text: Eleonor Persson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 27 mars, 2018
Den lilla restaurangen Gårdens Café & Vedugn med den magiska innergården och den härliga atmosfären.

Vi besöker restaurangen en ganska kylig och brisig sommardag i juni men vi blir varmt bemötta av ägarinnan Anna som välkomnar oss med sitt varma leende…

 

Uttrycket ”less is more” passar verkligen in i miljön och på denna restaurang. Ägarinnan och likaså hovmästaren Anna berättar att restaurangköket är väldigt litet och restaurangdelen likaså. Detta inbjuder till ett annat sätt att arbeta, äta och umgås. Hon berättar vidare att den största utmaningen är just att utrymmena är små men det ger även en viss charm där människor i alla åldrar kan sitta nära varandra, trängas lite och småprata med en filt över axlarna, ja lite vad jag tror som vi svenskar upplever är ”italienskt”.

 

Ägarinnan Anna, en glad och välkomnande kvinna med många järn i elden I pilträden hänger lampslingor

Under sommarmånaderna är det högsäsong och då erbjuds gästerna sitta ute i den anlagda trädgården där fikonträd, pergolas och blåregn blandas med stora olivträdsliknade pilträd klädda i lampgirlanger som tänds framåt kvällarna. Ja mysfaktorn är verkligen hög.

 

Den vedugnsbakade pizzan som bakas på surdeg är det som serveras mest men ett utbud av bland annat sallader, charkuterier, fina små bakverk och en rad kaffesorter finns även på menyn.

 

Under vinterhalvåret stänger restaurangen för att samla krafter inför nästkommande säsong.

 

En vacker sallad

Råvarorna på Gårdens Café och Vedugn kommer från både lokala odlare och handplockade favoriter från Italien. Vinutbudet är smalt men väl utvalt. Vinerna är ekologiska och kommer från klassiska vingårdar. Restaurangen importerar dessutom sin egen champagne som man gärna vill smaka.

 

Om man hellre väljer alkoholfritt finns ett stort urval av lokal äppelmust, juicer och kolsyrade fruktdrycker.

Tjej äter pizzaslice Häller upp champagne

Anna har som motto att bara servera andra vad hon själv uppskattar och tycker om. Hon berättar också att det kräver hård disciplin bakom för att ha ett koncept som håller. ”Vi vill verkligen ha de bästa råvarorna i det lilla”

Snygg rostig skylt till restaurangen Inne i restaurangen

Ja man kan inte annat än att vara lite lyckligare och mättare, efter ett besök på Gårdens Café och Vedugn.

 

Gårdens Café & Vedugn
Storgatan 17
Simrishamn

 

More:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *