Kin, kafét med den gula porten

Text: Eleonor Persson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 4 mars, 2018
I en liten gränd ganska nära hamnen i Simrishamn finner man kafét Kin, som drivs av Jenny och hennes föräldrar. Ordet Kin betyder släktskap på engelska och guld på japanska, vilket verkligen passar in i dess varma och familjära miljö.

Bageriet Kin startade upp sin verksamhet i lilla byn Östra Vemmerlöv  utanför Simrishamn. Där bakades det surdegsbröd och bullar av olika slag. Bageriet blev snabbt en succé bland både lokalbefolkning och turister. För några år sedan öppnade även kafét med samma namn upp portarna i Simrishamn.

Kins gula port Skylt från Kins bageri

När man kliver in genom den gedigna och skarpt gula porten i kaféet möts man av härliga dofter från kubanskt kaffe, olika gröna teer eller alldeles nya kardemummabullar, bakade på surdeg.

Stilen är färgstark med ett schackrutigt golv, marmorbänkar och en rad olika gula detaljer (samma färgnyans som porten).

Jenny berättar när vi besöker henne att det är hennes tredje sommar hon driver kafét Kin i Simrishamn och att hon tidigare frilansat som fotograf. Hon driver numera kaféet året om.

Hon berättar också att hos Kin serveras kunderna ekologisk och närodlat. Här erbjuds även en stor variation av vegetariska rätter även om det finns kött på menyn. Till exempel i form av Kins egentillverkad lammkorv.

 

Under lågsäsong är det luncherna som drar flest besökare men under högsäsong är det stort tryck hela dagarna. Den typiska gästen kan vara allt från pensionären till hipstern eller barnfamiljen.

 

Den största utmaningen med att driva företag på Österlen är den stora säsongsskillnaden. Att man ska fungera som ett ”storstadskafé” under vissa delar av året är en utmaning men samtidigt väldigt roligt.

Svartvit bild på tjejen som driver Kin bageri

Jag har så många positiva och snälla gäster, berättar Jenny med ett varmt leende.

 

www.kinbageri.se

Kin Bageri & Fik
Regeringsgatan 19
Simrishamn

 

Kin Gamla Bränneriet
Bygatan 46
Östra Vemmerlöv

More:
Taggar:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *