Soppverket – natur och matupplevelse i ett

Text: Eleonor Persson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 10 mars, 2019
Hos Soppverket erbjuds du som gäst att slå dig ner mitt i naturen och avnjuta en varm måltid i form av soppa tillagad av närodlade råvaror typiska för årstiden.
två kvinnor på bänk ute i naturen äter soppa ur skolar

 

Jessica Hermann är kvinnan som driver restaurang  Soppverket  som du finner längs den natursköna vandringsleden i Snogeholmsskogarna. Snogeholm finner man för övrigt  mellan skånska Ystad och Sjöbo. Som namnet Soppverket antyder,  är det en plats dit man kan komma  för att avnjuta en god skål soppa men inte inne i en klassisk restaurang utan mitt ute i naturen. Här kan man alltså njuta av naturen och en god måltid på en och samma gång.

 

Man och kvinna framför träbyggnad Grusväg längs höstvacker lövskog

 

Soppverket har funnits i några år numera och är Jessicas projekt som hon sysslar med bredvid sitt ordinarie arbeten. Både Jessica och hennes man Andreas är poliser och det var Jessica som ville få utlopp för sin kreativitet och samtidigt få arbeta med något annorlunda och  lite mer lättsamt.

 

Soppskål med tomatsoppa, häbder och en silvrig sked i soppan

 

Att det blev just soppa som  satsade på var ganska enkelt. Båda Jessica och Andreas älskar soppa och dessutom är det något som passar att laga ute i naturen. Platsen i Snogeholm ligger bredvid en vandringsled och parets tanke med Soppverket är att erbjuda god och vettig mat mitt i naturen.

 

någon håller i skål med tomatsoppa

 

Soppverkets öppettider

Alla är välkomna till Soppverket;  barnfamiljen, arbetslaget eller du som går en långpromenad med hunden. Det enda som behövs är att förboka och all information till detta finns på hemsidan. Soppverket har öppet året runt efter överenskommelse. Man kan även boka eldplatsen och laga maten tillsammans.

 

Sotig kittel på eldstad utomhus eldstad med grytor innehållande tomatsoppa

 

Ingredienserna i sopporna varierar efter säsong men närodlat känns viktigt.  Jessica berättar att det hade varit en dröm att till och med kunna odla sina egna ingredienser. Kanske kan detta bli en utveckling för framtiden. Just när vi besökte Jessica och Andreas tillagades en mustig tomatsoppa med pinjenötter, basilika och naturell yoghurt. Till det serverades ett smarrigt hembakat bröd. Och visst är det så att ingen måltid är så god som den som intas utomhus när vinden viner så där lagom svalt på kinderna. 

 

Cocktailtomater på grön plastskärbräda bild på cremefraicheburk i vitt och beige

 

Så vill du  fullända din naturupplevelse med en smakrik måltid besök Soppverket. 

 

 

www.soppverket.se

Kvegsänkesvägen 114

27593 Sjöbo

More:
Taggar:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *