Tastecelebration Residence

Text: Hanna Larsson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 30 maj, 2018
Om att göra något annat än det man vanligen gör

Att våga satsa, släppa taget och falla. Att våga tro på sin idé, ha mod, kunskap och driv att förverkliga den, det har Isabel Brummer. I det nyöppnade Tastecelebration Residence vill hon ta med sina gäster på en annorlunda resa, som inte lämnar någon oberörd, och allt startade med några kartonger recept och ett utkast till ett manus för en kokbok. Men vi backar bandet en aning.

 

Isabel Brummer har service, mat och kreativitet i blodet. Hennes föräldrar drev för många den så välkända Brummers Krog och det var i den miljön hon hittade sitt intresse, driv och kall. Äventyret lockade och det blev Holland, med bland annat universitetsundervisning i event management. För Isabel Brummer verkar vägarna alltid leda till spännande platser och händelser.

 Porträtt på Isabelle Brummer och en bild på en matsal

Så en dag befinner sig Isabel hemma i Sverige, hennes far har gått bort och hon letar efter ett viktigt men oviktigt papper. Istället för det pappret hittar hon sin fars skatt, åtta kartonger med recept och ett påbörjat manus till en kokbok. Där och då bestämmer hon sig. Kokboken skall slutföras och publiceras. Hon inser dock snabbt att för att publicera en kokbok behöver man vara känd, lite känd iallafall. Hur blir man det? Man startar en blogg, så för fyra år sedan så startade hon bloggen Tastecelebration.

mat på tallrik och röda barstolar

Idag kan bloggen läsas på tre olika språk, svenska, holländska och engelska. På bloggen publicerar Isabel fantastiska bilder på mat med recept, allt egenkomponerat. Isabel är utöver bloggare, föreläsare och kock även matfotograf och kokboksöversättare. All mat som publiceras på bloggen är helt växtbaserad och även glutenfri. Mycket av maten är dessutom nötfri. Här blev vi intresserade, vi kände oss så begränsade i vårt tankesätt, går det att enbart äta växtbaserat utan nötter? Vi får lov att återkomma till detta.

 rött stort tegelhus med vit terrass

Slumpen tog Isabel till ett yoga-retreat i Jägmästarbostaden vid Andrarum. Yogan kände hon inte för att utöva men laga mat till alla deltagare, absolut. Stället behövde rustas upp men trots det började en ny tanke formas. En tanke om att kunna erbjuda sina läsare och alla som vill den mat som hon komponerar. Att kunna erbjuda en kreativ plats där man kan äta, bo, och utbilda sig. Sagt och gjort, för det blir liksom gjort när Isabel får ha ett finger med i spelet.

 retro matsal med röda detaljer

Våren 2018 öppnade Isabel tillsammans med sin man, event managern Joost ter Waarbeek, Tastecelebration Residence. Här kan du äta fantastisk tillagad växtbaserad mat inspirerad av hennes blogg. Alla recept undviker mjölkprotein och gluten. Tastecelebration Residence känns jordnära, internationellt, modernt och mycket hjärtligt. Du blir direkt hej och tjena med de som arbetar där, upplevelsen är att välkomnas in i en familj. Kocken Simon förmedlar ambitionen om platsen lika väl som Isabel.

 kokboksbibliotek med kvinna som läser en bok

Tastecelebration Residence är en slags helt växtbaserad fine dining med fantastisk atmosfär. Menyn är kreativ och sinnrik. Maten är unik, sensationell och mycket god. Vad sägs om Gnocchi gjord på sötpotatis med sotad vårlök, citron, solrosskott och dillkräm eller Rabarber – och morotskompott serverad med vit chokladsås, lavendel, rabarbersirap och kola. På frågan om det går att äta växtbaserat och oftast till och med nötfritt svarar vi JA, vi skrapade våra tallrikar rena. Visste du förresten att det går att baka maräng på kikärtsspad istället för äggvita?

mat på vita tallrikar

Hit välkomnar Isabel alla som har ett litet äventyrligt sinne, och tycker man avståndet känns långt så går det att checka in i ett av de fyra rummen som ligger i huset. Sover man över går det även bra att avnjuta sin morgonkaffe i kokboksbiblioteket. Det är här Isabel hittar mycket inspiration till hennes rätter, och allt handlar om att våga. “Gör något annat än det du vanligen gör” verkar vara ett motto.

 

När vi lämnar så tar vi med oss modet, att våga släppa tacofredag och äta något annat, uppleva något annat. Eller om man känner sig lagom modig, iaf ändra på ingredienserna till tacon. Och förresten, kokboken, den kommer publiceras om tre år!

 

www.tastecelebrationresidence.se

Tastecelebration Residence

Jägmästarbostaden 101

273 57 Brösarp

 

 

More:
Taggar:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer