Alma & Arthur, butiken med hjärtat i Indien

Text: Eleonor Persson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 4 mars, 2018
Hos Alma och Arthur ställer man frågan om vårt konsumtionssamhälle på sin spets. Det ger en rofylld känsla att veta att gamla möbler och en rad olika material kan återanvändas till vackra smycken och olika inredningsprylar.

Butiken Alma & Arthur drivs av Peg och Tomas Lindstrand. I butiken kan man hitta vackra möbler, färgglada textilier, keramik, smycken och kläder. Det som skiljer den från en vanlig inredningsbutik är konceptet. Allt som säljs är tillverkat av återvunnet material. Förutom franska stolarna som är tillverkade efter Tomas egna design.

Hos Alma och Arthur ställer man frågan om vårt konsumtionssamhälle på sin spets. Det ger en rofylld känsla att veta att gamla möbler och en rad olika material kan återanvändas. Återanvändas till inredningsprylar och vackra smycken.


Mönstrade filtar i lila och turkos

Dessutom går vinsten av försäljningen till att bygga upp en verksamhet som stöttar barn och ungdomar i norra Indien. Allt du handlar i butiken ger hundratals flickor, möjlighet att utbilda sig på Peg och Thomas skola i staden Jodhpur.

 

Det passar utmärkt att driva butiken halva året och arbeta andra halvan med skolverksamheten i Indien, tycker paret Lindstrand. Österlen är fantastiskt vackert med närhet till vita sandstränder och vacker natur. Det är fint att få uppleva kontrasterna.


Butiken känns genuin och hjärtlig. Man känner av parets starka passion för det arbete de bedriver i Indien. Samtidigt märker man av deras varma bemötande av alla kunderna i butiken. Ett besök hos Alma & Arthur leder till trevlig shopping och mycket eftertanke.

 

www.almaarthur.se

Österlenvägen 935
27177 Löderup

 

 

More:
Taggar:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *