Champagnefrukost med croissanter och bästa tjejkompisarna

Text: Eleonor Persson
Foto: Lina Arvidsson
Publicerat: 11 juli, 2018
Ett alternativ till roséträffarna, ha en lyxig champagnefrukost

 

Visst längtade  vi tidigare i våras på att sommaren och värmen skulle komma. Det har man nästan glömt bort nu. Men nu är högsommaren här och då gäller det att ta för sig så mycket det bara går! Vi svenskar älskar att dricka rosévin med vännerna till sent inpå natten. Ett alternativ till dessa rosé-träffar skulle kunna vara att bjuda in tjejkompisarna till en lyxig champagnefrukost istället.

 

Denna lilla tillställning behöver inte alls vara avancerad utan man låter helt enkelt  ingredienserna tala för sig själva. Vad som behövs är, på ett ungefär,  champagne eller annat gott mousserande och gärna en massa färska frukter och bär. Vi slår även ett slag croissanten som ett trevligt inslag. Den passar till frukost, säljs i nuläget nästan överallt och viktigast av allt, är otroligt god och härlig att äta!

 

 

 

bild på kvinna med rosa klänning sittande i korgstol dricker kaffe

 

Den glamourösa croissanten

Croissanten är historiskt mytomspunnen och har alltid haft något glamouröst över sig.  Anledningen till detta skulle kunna vara myten att den var österrikiska prinsessan Marie Antoinettes favoritbakverk. Det sägs att hon efter sin flytt till Frankrike saknade den så mycket att hon lät skicka efter en bagare från Österrike specialiserad på croissanter. Kanske var det hon som förde croissanten till Frankrike..? Här skulle man kunna grotta ner sig i historieböckerna men det gör vi inte nu.

 

 

bild på croissant bredvid skål med jordgubbar och sylt

 

Ut och njut!

Våra fina crosissanter och supergoda marmelader kommer från www.olofviktors.se

 

More:
Taggar:

Dela med dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *